Υπόθεση Βατοπεδίου: «Συχνότατες οι επισκέψεις του μοναχού Αρσένιου στην ΚΕΔ»

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 19:15
A- A A+

Η ευθύνη υλοποίησης των επίμαχων ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου αφαιρέθηκε από το καθ’ ύλην αρμόδιο τμήμα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου για να ανατεθεί σε ειδική επιτροπή, κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η Ελισσάβετ Μαυραγκά, στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΔ και υπεύθυνη για τις εκποιήσεις, τις ανταλλαγές και τις αγορές.

Η κ. Μαυραγκά υποστήριξε ακόμη πως «σαν ΚΕΔ και σαν είκοσι χρόνια δικηγόρος, τις περισσότερες φορές που γίνονται ανταλλαγές με αποφάσεις Υπουργών, αυτές δεν είναι επωφελείς για το Δημόσιο. Σε καμιά περίπτωση».

Σύμφωνα με την ίδια, οι ανταλλαγές που δρομολογήθηκαν μετά την παραίτηση του Δημοσίου από την περιοχή της λίμνης Βισθωνίδας έγιναν με παράκαμψη του τμήματός της, αλλά και του ειδικά εξουσιοδοτημένου δικηγόρου.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, εκδόθηκε και γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία, στα συμβόλαια των ανταλλαγών δεν χρειαζόταν να επισυναφθούν πιστοποιητικά από τα κατά τόπους δασαρχεία και την αρχαιολογική υπηρεσία.

Η κ. Μαυραγκά επεσήμανε ακόμη ότι οι επισκέψεις του μοναχού Αρσενίου στην ΚΕΔ ήταν συχνότατες. «Τον μοναχό Αρσένιο και τη βοηθό του τούς είχαμε σχεδόν κάθε μέρα στην ΚΕΔ επί ενάμιση χρόνο. Η βοηθός του ήταν μία Χρυσή, Χρυσούλα. Δεν ξέρω πώς την έλεγαν, ομολογώ. Δεν ασχολήθηκα ποτέ. Νομίζω ότι η ίδια ήταν οικονομική σύμβουλος της Μονής, γι’ αυτό και εκείνη είχε την επιμέλεια να μαζέψει ορισμένα πιστοποιητικά και δεν ασχολήθηκε ποτέ η υπηρεσία», ανέφερε η μάρτυς. «Ήταν διαρκώς εκεί, στο γραφείο του δικηγόρου, που επιφορτίστηκε με την σύνταξη των συμβολαίων, του κυρίου Ζερβουδάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Μαυραγκά, δικαιολόγησε, πάντως, τη μη προβολή αντιρρήσεων εκ μέρους της ΚΕΔ, στις ανταλλαγές, που δρομολόγησαν οι προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή