Γ. Καρατζαφέρης: Λάθος θέμα στη λάθος περίοδο το ν/σ για την ιθαγένεια

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 21:34
A- A A+

«Λάθος θέμα στη λάθος περίοδο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, επαναλαμβάνοντας την έντονη αντίθεση του ΛΑΟΣ στο νομοσχέδιο αυτό.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη διενέργειας δημοψηφίσματος, σημειώνοντας: «έχουμε ήδη μαζέψει 500.000 υπογραφές για το δημοψήφισμα. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε και άλλες τόσες ώστε μέσω των διατάξεων της συνθήκης της Λισσαβόνας να επιβάλλουμε την διενέργεια του δημοψηφίσματος».

«Με 500.000 νέους 'Έλληνες' φέτος, του χρόνου θα έχουμε 400.000 νέους άνεργους. Μπορεί άραγε η ελληνική οικονομία να το αντέξει;», διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «τα ταξίδια ήταν επιτυχή σε αναλογία 10-50-100 αντίστοιχα… Πιθανότατα θα πέσουν τα spread και ο δανεισμός τον Απρίλιο δεν θα είναι με 6,3 πράγμα που θα μας εξοικονομήσει 1,5 δισ. περίπου».

Πρόσθεσε δε ότι «είχαμε κάποιο δούναι και λαβείν απ’ την πλευρά της Αμερικής: Το δούναι ήταν σίγουρα η visa, η οποία δεν ήταν βέβαια χρυσή ή πλατινένια. Όσο δε για το λαβείν, νομίζω ότι το κλειδί γι’ αυτό ήταν η συνάντηση με την κ. Κλίντον…»

Για τη στήριξη του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση για την οικονομία, ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι «αντίθετα με την πολυφωνία της Ν.Δ. σ’ εμάς υπάρχει μια ξεκάθαρη στάση: Στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση, όπως κάθε άλλη στη θέση της, μόνο για να βοηθηθεί η Πατρίδα και να βγει απ’ την δεινή θέση που είναι σήμερα».

«Εμείς τολμούμε και αλλάζουμε τα πολιτικά δεδομένα αποφεύγοντας τη στειρότητα και την αδιαλλαξία. Είναι τουλάχιστον αστείο η στήριξη αυτή να ερμηνεύεται ως οτιδήποτε άλλο», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή