Τσάμπιονς Λιγκ: Ταπείνωση για Ρεάλ και Μίλαν

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 23:55
UPD:11/03/2010 00:31
A- A A+

Iσοπαλία 1-1 πήρε η Λιόν από τη Ρεάλ, η οποία έμεινε και πάλι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ταπείνωση και για την Μίλαν, η οποία διασύρθηκε με 4-0 στο Μάντσεστερ.

Ρεάλ-Λιόν 1-1 (6' Ρονάλντο-75' Πιάνιτς)

Συνολικό σκορ: 1-2

Ο τελικός του «Μπερναμπέου» αποτελούσε το μεγαλύτερο δέλεαρ για την φετινή Ρεάλ, που έδωσε ένα... κάρο ευρώ για να φέρει του Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά στην Μαδρίτη.

Κι όμως, αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά, πως τα λεφτά δεν φέρνουν απαραίτητα την ευτυχία και την επιτυχία! Η Λιόν πήρε ισοπαλία 1-1 στην Μαδρίτη και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, πέταξε έξω την Ρεάλ η οποία θα δει τα προημιτελικά από το... σπίτι της για έκτη σερί χρονιά.

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ έκανε έναν υγιεινό περίπατο διασύροντας με 4-0 την ανύπαρκτη Μίλαν, η οποία παρά τις απουσίες της, δεν δικαιολόγησε την φανέλα και τα επτά Κύπελλα Πρωταθλητριών! Μαζί με τα 9 της Ρεάλ, από την συνέχεια της διοργάνωσης μένουν οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία!

Η φάση των «16 ήταν... καταραμένη για την Ρεάλ καθώς σε καμία από τις προηγούμενες πέντε σεζόν οι Μαδριλένοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα προημιτελικά. Θα περίμενε κανείς ότι με την επιστροφή των galacticos η κατάρα αυτή θα έφευγε, όμως η Λιόν είχε διαφορετική γνώμη! Οι Γάλλοι πήραν ισοπαλία 1-1 στην Μαδρίτη, παρέμειναν αήττητοι στην ιστορία τους από την Ρεάλ και πήραν την πανάξια πρόκριση για τους «8».

Το γρήγορο γκολ που επιζητούσε η Ρεάλ... καθυστέρησε μόλις για έξι λεπτά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το διαγώνιο σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς. Το 1-0 έδιωξε σε μεγάλο βαθμό το άγχος από τους Μαδριλένους, οι οποίοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να αναγκάσουν την Λιόν να ανοιχτεί.

«Μοιραίος» παίκτης ήταν ο Ιγκουαΐν, ο οποίος στο 26' και ενώ απέφυγε τον Γάλλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα η προσπάθεια του μέσα από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Λορίς ο οποίος απέκρουσε δύσκολα!

Από την μεριά της, η Λιόν μπορεί να δέχτηκε το γρήγορο γκολ ωστόσο κατάφερε να μην πανικοβληθεί και να κρατήσει το 1-0, ενώ σε μία-δύο περιπτώσεις, με τον Τουλαλάν και τον Μακούν να απειλήσει τον Κασίγιας.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι Γάλλοι λίγο έλειψε να «παγώσουν» την Μαδρίτη καθώς έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες! Πρώτα στο 48', ο νεοεισελθών Γκοναλόν με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα του Κασίγιας, έπειτα με τον Γκουβού να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής που κατέληξε απελπιστικά άουτ και στο 54' με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει δύσκολα την προσπάθεια του Λισάντρο.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι άνοιξε σε μεγάλο βαθμό, με την Ρεάλ να ψάχνει το δεύτερο γκολ της πρόκρισης με μακρινά σουτ των Κακά και Φαν Ντερ Φάαρτ αλλά την ίδια ώρα η Λιόν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στις αντεπιθέσεις αλλά και στα στημένα. Τελικά, το κατάφερε με οργανωμένη προσπάθεια στο 75', με τον Πιάνιτς να βάζει την Ρεάλ στο καναβάτσο! Οι Κάλστρομ, Ντελγκάδο και Γκοβού άλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα, ο Πιάνιτς ήταν ο τελικός αποδέκτης και απέναντι από τον Κασίγιας δεν αστόχησε γράφοντας το 1-1!

Η Ρεάλ πίεσε, ο Πελεγκρίνι έβαλε και τον Ραούλ αντί του Κακά, οι Μαδριλένοι έπεφταν μέσα στην περιοχή χωρίς να συγκινήσουν τον Ριτζόλι και η Λιόν πήρε την μεγάλη πρόκριση, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσουν και μέσα στην Μαδρίτη καθώς στο τέλος είχαν δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει και έτσι η Ρεάλ μένει εκ νέου εκτός οκτάδας του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα (84' Μ. Ντιαρά), Ράμος, Γκαράι, Αλμπιόλ, Γκούτι, Λ. Ντιαρά, Γκρανέρο (62' Φαν Ντερ Φάαρτ), Κακά (78' Ραούλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν

Λιόν: Λορίς, Κρις, Μπουμσόνγκ (46' Κάλστρομ), Ρεβεγιέ, Σισοκό, Τουλαλάν, Πιάνιτς (84' Έντερσον), Μακούν (46' Γκοναλόνς), Λισάντρο, Γκοβού, Ντελγάδο

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις