Στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα ο Αντ. Σαμαράς

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 06:01
A- A A+

Tην ερχόμενη Τρίτη το πρωί, 16 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, καλεσμένος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Βίλφρεντ Μαρτένς.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την πρόκληση, θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας, το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα προεδρεύσει ο κ. Μαρτένς και θα λάβουν μέρος υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνάντηση αυτή γίνεται για να προετοιμαστεί η Σύνοδος Κορυφής, που -όπως είναι γνωστό- θα γίνει στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου του Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στις 25η Μαρτίου, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη συνάντηση των Βρυξελλών, το πρωί της Τρίτης, λαμβάνουν μέρος προσωπικότητες από Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που τα κόμματά τους ανήκουν στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως η κα Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργός των Οικονομικών της κυβέρνησης UMP του Προέδρου Σαρκοζί στη Γαλλία, ο κ. Σόιμπλε, υπουργός των Οικονομικών της Γερμανίας, προερχόμενος από το CDU, το κόμμα της κας Μέρκελ και ο κ. Τζούλιο Τρεμόντι, υπουργός των Οικονομικών της Ιταλίας, της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, που προέρχεται από το αντίστοιχο κόμμα που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το αντικείμενο της συνάντησης είναι οι τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη θα βγει, με πιο γρήγορο και πιο ασφαλή τρόπο, από την κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν οι επισκέψεις του κ.Α.Σαμαρά στις Βρυξέλλες, στην πρώτη σύνοδο αρχηγών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία πήγε λίγο μετά την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και πριν από λίγες ημέρες, οι συναντήσεις του, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος του κ.Βίλφρεντ Μαρτένς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή