Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 06:19
UPD:11:20
A- A A+

* Στην επετειακή Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας για τη Διαδικασία Bologna βρίσκεται σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου που πραγματοποιείται σε Βουδαπέστη και Βιέννη.

* Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί σήεμρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στα Τίρανα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα και με τον υπουργό Εσωτερικών, Λουλζίμ Μπάσα, με τον οποίο θα υπογράψει Πρωτόκολλο Αστυνομικής Συνεργασίας.

* Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» Σταύρος Μπένος. Στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Αχαΐας, στις 11 π.μ. τον Δήμο Πατρέων, στις 12 το μεσημέρι το Ωδείο της Πάτρας, στις 12:45 μ.μ. το Αμφιθέατρο της Πάτρας. Στη 1:30 μ.μ. ο κ. Μπένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

* Λήγει σήμερα η προθεσμία της πρόσκλησης του Δήμου Πατρέων προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα για την ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και τη σύσταση φορέα διαχείρισης.

* Ξεκινά σήμερα στο Νυμφαίο Φλώρινας και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο «Νίκειος Σχολή», το διήμερο Συντονιστικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

* Ανοιχτοί οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας. Αρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων.

* Ανοιξε χθες μετά τις 7 η ώρα το απόγευμα η οδός Πανεπιστημίου, την οποία είχαν καταλάβει έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ωστόσο το κτίριο παραμένει υπό κατάληψη για δέκατη μέρα.

* Στις 9:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγιάς, επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της μηλιάς-κερασιάς-ροδιάς», διοργανώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς.

* Στις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Χανίων συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων και η Γαλλική Πρεσβεία σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Πνευματικό κέντρο την Κυριακή 14 Μαρτίου, για τα 50 χρόνια του γνωστού κόμικ «Αστερίξ».

* Στις 11:30 π.μ. στη Βουλή, η ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

* Στις 11:45 π.μ. μετάβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη Βουλή όπου θα ορκισθεί ενώπιον της Ολομέλειας για τη δεύτερη θητεία του.

* Στις 12:15 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

* Στις 2:30 μ.μ. στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπαιδευτικό εργαστήριο θωρακοσκοπικής χειρουργικής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής (European Association for Cardio-Thoracic Surgery, EATCS), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων.

* Στις 3 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, ημερίδα με θέμα: «Προστασία παράκτιων ζωνών» διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

* Στις 4:30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, χαιρετισμός της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, στη διημερίδα που διοργανώνει το Εργαστήριο Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Διεθνούς Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: : «Η επαγγελματική και παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κριτική και συγκριτική θεώρηση».

* Στις 6 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, δημοπρασία σπάνιων βιβλίων από το περιοδικό «Βιβλιοφιλία».

* Στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εισήγηση των καθηγητών Κλασικής Αρχαιολογίας, Μιχαήλ Τιβέριου, Ελένης Μανακίδου και της ερευνήτριας Δέσποινας Τσιαφάκη για τις ανασκαφές στον αρχαίο οικισμό Καραμπουρνάκι.

Σάββατο 13 Μαρτίου

* Από σήμερα έως και τις 15 Μαρτίου στη Φλώρινα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ 2010».

* Στις 9:30 π.μ. στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τιμητική εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της δράσης «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» και «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» στην εκαίδευση.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, συνάντηση-συζήτηση με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Κυριακή 14 Μαρτίου

* Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων Κρήτης για τα 50 χρόνια του γνωστού κόμικ «Αστερίξ» διοργανώνει ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων και η Γαλλική Πρεσβεία, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

* Στις 9 π.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου αναχώρηση των εθελοντών για την 4η Δενδροφύτευση σε Κοκκιναρά-Πεντελικό που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Είσοδος από τη Νέα Πεντέλη, τέρμα Αγίου Σίλα.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας συνάντηση-συζήτηση με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

* Στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό του Πανεπιστημίου Αθηνών (Καπνικαρέα) η Ακαδημία Αθηνών τελεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων ιδρυτών, ευεργετών, δωρητών και ακαδημαϊκών.

* Στις 11:30 π.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον αείμνηστο πολιτικό και λογοτέχνη, Λουκή Ακρίτα.

* Στη 1:30 μ.μ. στο κέντρο «Οπερα» στην πόλη της Δράμας γλέντι με τους ήχους της θρακιώτικης γκάϊντας και της ποντιακής λίρας.

* Στις 4 μ.μ. στο Cine Φιλίπ, Θάσου 11, πλατεία Αμερικής, η προβολή της ταινίας «Ο Ιταλός-The Italian» σε σκηνοθεσία του Andrey Kravchuk, που εκπροσώπησε τη Ρωσία στα Oscar του 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή