Γ. Πεταλωτής: Με χαμόγελα η κατάληξη μίας μεγάλης προσπάθειας

Επίσκεψη σε ομογενειακά ΜΜΕ
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 09:07
A- A A+

«Εδώ χαμογελάσαμε, ως κατάληξη μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας, που συγχρόνως είναι και η αρχή μιας καινούριας», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, προερχόμενος από την Ουάσιγκτον, όπου συνόδευε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Πεταλωτής είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Επίσης, συναντήθηκε με το μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΗΕ, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη.

Συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ¶γη Μπαλτά και την επικεφαλής του Γραφείου Τύπου, Πολυξένη Μαστροπέρρου, ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε ομογενειακά ΜΜΕ και αντάλλαξε απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Ελληνισμό. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς προέδρους και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και τις προοπτικές που παρουσιάζονται, είπε:

"Είμαστε κάθετοι σ΄ αυτά τα ζητήματα. Δεν πρόκειται να τα αφήσουμε να πάνε πίσω και δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες που θα σημαίνει ότι αφού δεν μπορούμε να σταθούμε οικονομικά, τότε θα πρέπει να δώσουμε 'ανταλλάγματα' για τα εθνικά μας ζητήματα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή