Η συμπλοκή της Δάφνης οδηγεί στη «νέα γενιά τρομοκρατών»;

«Καθαρό» το όπλο του 35χρονου
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 10:05
A- A A+

Δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις το όπλο του 35χρονου που έπεσε νεκρός στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου από τους δράστες του επεισοδίου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λόγω του ότι ο 35χρονος ανήκε στο χώρο των αντιεξουσιαστών και μάλιστα είχε συλληφθεί το 1995 για συμμετοχή στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Κύκλοι της αστυνομίας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το επεισόδιο της Δάφνης θα οδηγήσει σε σημαντικά στοιχεία για τη λεγόμενη νέα γενιά τρομοκρατών. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας που σκοτώθηκε κατά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην οδό Κουντουριώτη, είναι μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης και στηρίζουν την εκτίμηση αυτή στα ευρήματα στον τόπο της συμπλοκής.

Ο 35χρονος, ήταν μικροβιολόγος, κάτοικος Αμπελοκήπων κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και γιος απόστρατου ταξίαρχου της Στρατιωτικής Ιατρικής. Βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ., δεν προκύπτει εμπλοκή του σε ποινικές υπόθεσεις.

Οι έρευνες στο σπίτι του δεν έχουν καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - βαλλιστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, προέκυψαν τα ακόλουθα:

- Το περίστροφο που βρέθηκε δίπλα στον θανάσιμα τραυματισθέντα Φούντα Λάμπρο έφερε δύο πυροδοτημένους κάλυκες και τέσσερα φυσίγγια, διαμετρήματος 0,38 special, και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις

- Οι τέσσερις από τους πέντε κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή του περιστατικού ανήκουν στα δύο υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή. Ο πέμπτος έχει βληθεί από πιστόλι, τύπου GLOCK.

- Οι δύο βολίδες και ένα μεταλλικό θραύσμα βολίδας έχουν βληθεί από υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού, ενώ οι άλλες δύο έχουν βληθεί από το παραπάνω περίστροφο.

- Στo γάντι που έφερε στo δεξί χέρι του ο θανάσιμα τραυματισθείς βρέθηκαν σωματίδια κατάλοιπων πυροβολισμού.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή