Βουλευτές που εξελέγησαν νομάρχες και δήμαρχοι

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2002 15:11
A- A A+

Οκτώ νέα πρόσωπα εισέρχονται στη Βουλή από την 1η Ιανουαρίου του 2003, σε αντικατάσταση ισάριθμων μελών του κοινοβουλίου, που εξελέγησαν νομάρχες και δήμαρχοι από τις εκλογές της 13ης και της 20ης Οκτωβρίου 2002. Τέσσερις νυν βουλευτές εξελέγησαν νομάρχες ή δήμαρχοι από τον πρώτο γύρο και τέσσερις από το δεύτερο.

Από τις επαναληπτικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, η βουλευτής Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και νέα υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Φώφη Γεννηματά παραχωρεί την έδρα της στην συνυποψήφιά της Ελένη Ανουσάκη.

Η βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ και νέα δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη θα αναπληρωθεί από την πρώτη επιλαχούσα Μαρία Καρά.

Ο βουλευτής του νομού Ηρακλείου και νέος δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, θα αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα Μάνο Φραγκιαδουλάκη.

Ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΝ και νέος δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Αμπατζόγλου ανοίγει το δρόμο για τη Βουλή, στην πρώτη επιλαχούσα Ιωάννα Στεργίου.

Από τον πρώτο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εξελέγη νομάρχης Θεσσαλονίκης, παραχωρεί τη θέση του στο συντοπίτη του Σταύρο Καλαφάτη.

Ο βουλευτής Εβρου του ΠΑΣΟΚ Νικόλαος Ζαμπουνίδης, που εξελέγη νομάρχης Εβρου, ανοίγει το δρόμο για τον πρώην πρόεδρο της διευρυμένης αυτοδιοίκησης Ροδόπης -Εβρου Ιωάννη Νικολαΐδη.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Αθανάσιος Χειμάρρας, ο οποίος εξελέγη νομάρχης Φθιώτιδας, παραδίδει τη θέση του στον Ευστάθιο Αγγελούση.

Τέλος, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Σκουλαρίκης, που εξελέγη δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, αντικαθίσταται από τον πρώτο επιλαχόντα Γιώργο Χρονόπουλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή