Η Πρόκομ τελευταίο εμπόδιο για Παρίσι

Το πρόγραμμα των playoffs της Ευρωλίγκα
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 11:36
A- A A+

Η «άλωση» του Vistalegre από τη Μακάμπι έφερε αντιμέτωπες στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ενώ η Κάχα Λαμποράλ επέστρεψε από την «κόλαση». Τελευταίο εμπόδιο η Πρόκομ στο δρόμο του Ολυμπιακού για το Παρίσι. Ιδού τα playoffs της Ευρωλίγκα.

Η τελευταία αγωνιστική του ΤΟΡ 16 ήταν γεμάτη συγκινήσεις. ¶λλες ομάδες δάκρυσαν από χαρά κι άλλες από λύπη. Ο Ολυμπιακός δεν ανήκει σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στην Κίμκι απλώς προβλημάτισαν για ακόμη μία εκτός έδρας αναμέτρηση (96-83), αλλά ήδη είχαν περάσει στα προημιτελικά ως πρώτοι του η' ομίλου και γνώριζαν πως θα αντιμετωπίσουν την -δεύτερη του ζ'- Πρόκομ, οπότε μικρό το κακό. Τα δάκρυα χαράς και λύπης πήγαν όλα σε Μόσχα, Βασκωνία και Μαδρίτη.

Παράταση και πρόκριση!

To come back του Ολυμπιακού στοίχισε στην Κίμκι, αφού την ίδια ώρα η Κάχα Λαμποράλ ολοκλήρωνε τη δική της αντεπίθεση και, στέλνοντας σχεδόν ηθελημένα στην παράταση την αναμέτρηση με την Τσιμπόνα (σ.σ. στα -12.5'' ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έχασε την πρώτη βολή, ισοφάρισε με τη δεύτερη, ενώ ο Τζαμόντ Γκόρντον αστόχησε με τη λήξη) και κάνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Ευρωλίγκα με 25 πόντους σε επιπλέον περίοδο, πήρε αυτή το «εισιτήριο» για τα playoffs (102-90 παρ., 78-78 κ.α.). Η ρώσικη ομάδα ήθελε νίκη με 7 πόντους περισσότερους απ' ό,τι αυτή των Βάσκων, αλλά δεν τα κατάφερε, αποτυγχάνοντας να περάσει στους «8» στην παρθενική παρουσία της στη διοργάνωση.

Έτσι αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η Κάχα Λαμποράλ, με την «ομάδα του στρατού» ως πρώτη του ζ' ομίλου να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Αν, πάντως, το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς τα καταφέρει και πάλι, η Ισπανία θα έχει δύο ομάδες στο Final Four, δημιουργώντας, παράλληλα, τον δεύτερο «εμφύλιο» της χώρας από το ΤΟΡ 16 κι έπειτα. Γιατί για τον πρώτο φρόντισε η... Μακάμπι Τελ Αβίβ! Η «Μπάρτσα» με την άνετη επικράτησή της επί της Παρτιζάν (82-64) βρέθηκε πρώτη στον ε' όμιλο και περιμένει με πλεονέκτημα έδρας όχι τους Ισραηλινούς, αλλά την ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Οι δύο βολές του ¶λαν ¶ντερσον στα -4.3'' χάρισαν μέσα στο Vistalegre την κορυφή του στ' ομίλου στο συγκρότημα του Πίνι Γκέρσον (64-66) και το «σταύρωμα» με την Παρτιζάν.

Από το ζευγάρι Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν θα προκύψει και ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, που καλά κάνει και σέβεται την Πρόκομ και δεν μιλάει από τώρα για το Palais de Bercy ...

Μέχρι να έρθει, πάντως, η τελική φάση της Ευρωλίγκα, προηγούνται τα playoffs, τα οποία αρχίζουν στις 23/3 και τελειώνουν στις τρεις νίκες ή στη 1 ή στις 4 Απριλίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

PLAYOFFS (best of five)

Game 1 - Τρίτη 23/3/10

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ

Ολυμπιακός-Πρόκομ

Game 2 - Πέμπτη 25/3/10

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ

Ολυμπιακός-Πρόκομ

Game 3 - Τρίτη 30/3/10

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Παρτιζάν-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κάχα Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πρόκομ-Ολυμπιακός

Game 4 - Πέμπτη 1/4/10

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα*

Παρτιζάν-Μακάμπι Τελ Αβίβ*

Κάχα Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας*

Πρόκομ-Ολυμπιακός*

Game 5 - Τετάρτη 7/4/10

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης*

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παρτιζάν*

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ*

Ολυμπιακός-Πρόκομ*

*αν χρειαστεί

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις