Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Πρώτος Έλληνας σε τελικό
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 16:06
A- A A+

Ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που προκρίθηκε σε τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Ντόχα. Αποκλεισμός για τους υπόλοιπους αθλητές μας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,60μ. λαμβάνοντας παράλληλα την τρίτη θέση στον προκριματικό. Το όριο ήταν στα 5,75μ αλλά καθώς είχε ήδη συμπληρωθεί η οκτάδα, δεν χρειάστηκε να συνεχίσουν οι αθλητές.

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης ήταν ο πρώτος από τους επτά αθλητές και αθλήτριες μας που αγωνίστηκαν, και αποκλείστηκε από τον τελικό της σφαιροβολίας. Ο Έλληνας ρίπτης αγωνίστηκε στο Α’ γκρουπ και με βολή στα 19.51μ. ήρθε 9ος (17ος στο σύνολο).

Εκτός τελικού έμεινε και η Πέρρα. Το καλύτερό της άλμα ήταν στα 13.71μ. και τελικά έμεινε εκτός οκτάδας. Η Πέρρρα πήγε στο Κατάρ με επίδοση 14.07μ. και με ένα ανάλογο άλμα θα συνέχιζε στον τελικό.

Στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους ολοκληρώθηκε η παρουσία του ¶γγελου Αγγελάκη και του Δημήτρη Τσιάμη, οι οποίοι έμειναν εκτός συνέχειας στα 60μ και το τριπλούν αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, ο ¶γγελος Αγγελάκης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και με επίδοση 6.69 στη δεύτερη σειρά πήρε την πέμπτη θέση, που τον άφησε εκτός συνέχειας.

Καλύτερη ήταν η εμφάνιση του Δημήτρη Τσιάμη, ο οποίος έμεινε για δύο εκατοστά εκτός τελικού στο τριπλούν. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άλμα στα 16.53μ, επίδοση που τον κατέταξε στην 11η θέση (ο Σλοβάκος Ντμίτρι Βαλούκεβιτς, που πέρασε ως όγδοος, έκανε 16.55μ). Ο Τσιάμης σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του στο πρώτο άλμα, ενώ στη συνέχεια είχε δύο έγκυρες προσπάθειες, στα 16.00 και στα 15.38μ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις