Ράσμουσεν: Ανησυχία για τη ρωσική πολιτική απέναντι στη Γεωργία

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 16:47
REUTERS/PETER ANDREWS

A- A A+

Η πολιτική της Ρωσίας προς την Γεωργία προκαλεί έντονες ανησυχίες στις χώρες του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα από τη Βαρσοβία ο γ.γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή έντονες ανησυχίες σε όλη τη συμμαχία σε σχέση με την πολιτική της Ρωσίας προς την Γεωργία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πιστεύουμε ότι η Ρωσία έστειλε ένα κακό μήνυμα διοργανώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις στο σενάριο των οποίων περιλαμβάνεται η εισβολή σε μία μικρή χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν, αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που έγιναν στο τέλος Σεπτεμβρίου από ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις.

«Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας [...] περιλαμβάνει ξεπερασμένες αντιλήψεις για το ΝΑΤΟ και το ρόλο του», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως το «ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία».

Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει εισβολή στη Ρωσία, καθώς η χώρα αυτή δεν θεωρείται απειλή για το ΝΑΤΟ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μία πραγματική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα είναι η καλύτερη εγγύηση για όλες τις χώρες», συνέχισε ο γενικός γραμματέας και κατέληξε: «Η Ρωσία θα μπορούσε βέβαια κατ΄αρχήν να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή