Υπ. Υποδομών: Στόχος να ανοίξουν τα Τέμπη πριν το Πάσχα

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 22:02
UPD:29/03/2010 16:41
A- A A+

Στόχος του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι η Εθνική Οδός στην κοιλάδα των Τεμπών να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία πριν από τις γιορτές του Πάσχα, επανέλαβε το υπουργείο.

Βασική προϋπόθεση γι' αυτό, όπως επισημαίνεται, είναι η εφαρμογή κάθε δυνατής, επιστημονικά αποδεκτής, μεθόδου που να εξασφαλίζει ικανή σταθεροποίηση των πρανών και ασφάλεια στη διέλευση των χρηστών της οδού.

Σε ό,τι αφορά στην προτροπή της ΝΔ να εγκαταλείψει η κυβέρνηση το ρόλο του θεατή, το υπουργείο Υποδομών τονίζει ότι «θέση θεατή είχε η προηγούμενη κυβέρνηση και η πρώην ηγεσία του Υπουργείου όταν δεν απαίτησε από τον παραχωρησιούχο την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του για τον αποβραχισμό και την άρση επικινδυνότητας του σημείου μέχρι τις 5 Μαρτίου 2009, όπως όριζε η σύμβαση παραχώρησης που κυρώθηκε με νόμο το 2007».

«Επίσης, πληροφορούμε τη ΝΔ ότι με τις Γενικές Γραμματείες Δημοσίων Έργων και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και τις εποπτευόμενες αρμόδιες υπηρεσίες, μαζί με την Εγνατία Οδός Α.Ε. -την εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου που έχει και την εποπτεία διαχείρισης της σύμβασης παραχώρησης- με σοβαρότητα, σύνεση και μέθοδο, χωρίς θορύβους και ακροβατισμούς, καταφέραμε την αποτελεσματική σταθεροποίηση των πρανών και σύντομα θα δώσουμε ασφαλή την κοιλάδα των Τεμπών πίσω στους πολίτες, αποκαθιστώντας την κυκλοφορία», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Αν η ΝΔ έχει ανακαλύψει μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου μαγικές λύσεις για τα πάντα, θα θέλαμε τη συνταγή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή