Φερόμενο μέλος της Αλ Κάιντα είχε εργαστεί σε αμερικανικό πυρηνικό σταθμό

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010 01:03
A- A A+

Ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της Αλ Κάιντα και κρατείται στην Υεμένη, κατείχε μία δευτερεύουσα θέση εργασίας σε έναν αμερικανικό πυρηνικό σταθμό από το 2002 έως το 2008, αποκάλυψε την Παρασκευή εκπρόσωπος του σταθμού.

Ο Σαρίφ Μομπάιλι εργάστηκε σε έναν σταθμό του Ομίλου Επιχειρήσεων Δημόσιου Τομέα (PSEG) στο Νιου Τζέρσι, μία πολιτεία γειτονική της Νέας Υόρκης (βορειοανατολικές ΗΠΑ), δήλωσε ο Τζόζεφ Ντέλμαρ, εκπρόσωπος του ομίλου.

«Όταν δούλευε σε εμάς, ο Μομπάιλι είχε δευτερεύοντα καθήκοντα που συνίσταντο στη μεταφορά προμηθειών και στην παρέμβαση κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης. Είχε εργαστεί επίσης σε άλλους πυρηνικούς σταθμούς της περιοχής», ανέφερε ο Ντέλμαρ.

Ο Ντέλμαρ επιφυλάχθηκε ωστόσο να διευκρινίσει κατά πόσον ο ύποπτος είχε θεωρηθεί ή όχι κάποια στιγμή επικίνδυνο πρόσωπο.

«Το 2008, το πρόσωπο αυτό έλαβε το απαραίτητο πράσινο φως των ομοσπονδιακών αρχών προκειμένου να εργαστεί στον πυρηνικό τομέα στις ΗΠΑ», είπε ο Ντέλμαρ.

Την περασμένη Κυριακή, ο Σαρίφ Μομπάιλι σκότωσε έναν από τους φρουρούς του και τραυμάτισε σοβαρά έναν άλλον, ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από νοσοκομείο της Σανάα, πρωτεύουσας της Υεμένης, όπου νοσηλευόταν. Η προσπάθειά του απέτυχε.

Σύμφωνα με τον υπουργό ¶μυνας της Υεμένης, ήταν μέλος της Αλ Κάιντα και «έχει εμπλακεί σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις».

Επικρατεί σύγχυση σχετικά με την εθνικότητα του Μομπάιλι. Επικαλούμενη ιατρική πηγή, η ιστοσελίδα του υπουργείου ¶μυνας της Υεμένης διευκρινίζει ότι είναι σομαλικής καταγωγής και έχει επίσης γερμανική υπηκοότητα.

Όμως σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην αστυνομία της Υεμένης, έχει τη υπηκοότητα των ΗΠΑ και της Υεμένης.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή