Oλυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010 21:11
UPD:21:16

A- A A+

Ένας τραγικός Ολυμπιακός τα βρήκε... σκούρα κόντρα στον ΠΑΣ, οι Γιαννιώτες πήραν τον βαθμό με 2-2 χάρη στον ήρωα Ζαφειρόπουλο και πρωτάθλημα... τέλος για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός την… πάτησε σαν πρωτάρης στον αγώνα με τα Γιάννενα, μην μπορώντας να κερδίσει ένα ματς που από κάποια στιγμή και έπειτα έδειχνε δικό του. Δύο αυτογκόλ ήταν αρκετά για τους Γιαννιώτες για να φύγουν με το Χ από το Καραισκάκη.

Το τελικό 2-2 ήταν το ίδιο σκορ του αγώνα των δύο ομάδων στα Γιάννενα. Ο Ολυμπιακός που σκόραρε με τους Ντάρμπισαιρ και Λούα έκανε φάσεις, έπαιξε κατά διαστήματα καλά, όμως και δεν κατάφερε να πάρει αυτό που τόσο ήθελε: τη νίκη απέναντι σε μία σαφώς κατώτερή του ομάδα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν πολλές ευκαιρίες ειδικά στο ΒΆ μέρος. ¶ξιζαν τη νίκη αλλά δεν μπόρεσαν να την αποσπάσουν. 'Ερνέστο Βαλβέρδε', φώναξε πάλι στο τέλος ο κόσμος του Ολυμπιακού μην αντέχοντας άλλο...

Με 4-4-2 ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ

Με το ίδιο σχήμα παρατάχθηκαν στο γήπεδο οι Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννενα. Αμφότεροι οι αντίπαλοι ξεκίνησαν με το 4-4-2 με τους γηπεδούχους να έχουν στην κορυφή της επίθεσης τους Ντάρμπισαιρ, Μήτρογλου και τους Γιαννιώτες, τους Ντιμπαλά και Μπακαγιόκο.

Αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού ήταν αυτή με τους Μέλμπεργκ, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, στα χαφ οι Μαρέσκα, Λεντέσμα και στα πλάγια οι Ζαιρί και Λούα Λούα. Σχετικά με τον ΠΑΣ στην άμυνα ήταν οι Κώτσιος, Μαιστόροβιτς, Βάντερσον και Ντάσιος. Στα χαφ οι Ρόβας και Μπουχάν ήταν μπροστά από τους αμυντικούς και στα πλάγια οι Καζναφέρης και Σίσιτς.

Στον σημερινό αγώνα πάντως ήταν αρκετές οι θύρες που είχαν λίγο κόσμο ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν το Νίκο Αναστόπουλο για την προσφορά του. Ο έμπειρος τεχνικός καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Το πρώτο μέρος

«Φουριόζος» μπήκε στον αγώνα ο ΠΑΣ, που είχε και το πρώτο σούτ του ματς με τον Καζναφέρη στο 2Ά. Στο 4Ά ο Σικαλιάς μπλόκαρε μία κεφαλιά του Ντάρμπισαιρ. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα σημαδεύτηκαν από σκληρές μάχες, ιδίως στο κέντρο.

Από πολύ νωρίς υπήρξε μία… εσωτερική αλλαγή με τους Λούα Λούα και Ζαιρί νΆ αλλάζουν πλευρά. Στο 11Ά μία σέντρα του Ζαιρί διώχνεται από τον Σικαλιά.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει πιο πολύ και στο 12Ά είχε μία καλή στιγμή. Μετά από σέντρα του Λούα Λούα ο Ντάρμπισαιρ έκανε την κεφαλιά, που βγήκε άουτ. Στο 13ο λεπτό ο Μπακαγιόκο από πολύ καλή θέση νικήθηκε από το Νικοπολίδη.

Στο 18Ά ο Λούα πήγε νΆ αιφνιδιάσει τον Σικαλιά μΆ ένα μακρινό σούτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 20ο λεπτό το γκολ του Ντάρμπισαιρ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Στο 22Ά ο Μαιστόροβιτς πήρε την κεφαλιά, όμως την έστειλε στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

Με αργοπορία η αλλαγή

Μάταια ο Σικαλιάς φώναζε επί τέσσερα λεπτά για αλλαγή. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ που τραυματίστηκε έκανε νόημα τρεις φορές για να μπει στην θέση του ο Ζαφειρόπουλος αλλά τίποτα… Ο Σικαλιάς ζητούσε αλλαγή από το 24Ά για βγει τελικά στο 31Ά!

Μπουχάν, Αβραάμ και 0-1

Στο 37Ά επήλθε… παγωμάρα στο Καραισκάκη. Ο Μπακαγιόκο πάτησε την μπάλα με τακουνάκι στον Μπουχάν, που έκανε το σούτ με την μπάλα να κοντράρει στον Α. Παπαδόπουλο, να παίρνει ύψος και να καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει το 0-1. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Α. Παπαδόπουλου ενώ ο Νικοπολίδης ήταν εκτός θέσης. Ο τρόπος που πανηγύρισε ο Μπουχάν προκάλεσε τον κόσμο του Ολυμπιακού που ζήτησε άμεση ισοφάριση.

Απάντηση στο… άψε σβήσε

Στο 39Ά ο Ντάρμπισαιρ έδωσε την… λύτρωση για την ομάδα του. Βρέθηκε απέναντι στον Ζαφειρόπουλο και με δυνατό σούτ έκανε το 1-1. Ο ¶γγλος αφού έκανε το ένα δύο με τον Μήτρογλου έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι… killer. Στο 43Ά ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία για γκολ. Ο Ντάρμπισαιρ έκανε ένα σούτ, που απέκρουσε ο Ζαφειρόπουλος και ο Λούα ένα νέο σούτ, που πέρασε άουτ.

Ο Λούα είναι εδώ!

Ο Λούα έκανε για άλλο ένα ματς αισθητή την παρουσία του, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του στο 45Ά. Με ένα σούτ από τα πλάγια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-1. Μάλιστα εκείνη την ώρα εθεάθησαν στο γήπεδο οπαδοί που είχαν αναρτήσει σημαίες του Κογκό, δηλαδή της χώρας του Λούα! Ο Ολυμπιακός έκανε ένα… καυτό δεκάλεπτο, σημειώνοντας δύο γκολ και από εκεί που ήταν στο… καναβάτσο βρέθηκε μπροστά.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Δυναμικά μπήκε στο ΒΆ μέρος ο Ολυμπιακός θέλοντας να βάλει ένα τρίτο γκολ και να… καθαρίσει γρήγορα το ματς. Ο Ντάρμπισαιρ συνέχιζε να είναι… κίνδυνος θάνατος για την αμυντική γραμμή του ΠΑΣ.

Και νέο αυτογκόλ!

Ωστόσο στο 52Ά ο Σίσιτς έκανε ένα φάουλ που βρήκε στο δοκάρι και μετά άουτ. Και στο 54Ά επήλθε νέο ηλεκτροσόκ για τον Ολυμπιακό! Ο Καζναφέρης έκανε ένα σούτ, που μπήκε στα δίχτυα αφού πρώτα κόντραρε στο πόδι του Μέλμπεργκ και πήρε ύψος για να γίνει το 2-2. Το τέρμα αυτό χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Μέλμπεργκ ενώ και πάλι ο Νικοπολίδης ήταν εκτός θέσης.

Στο 65Ά ακυρώνεται ως οφσάιντ ένα γκολ του Μήτρογλου. Επρόκειτο για μία αμφισβητούμενη φάση. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν και άλλο ρυθμούς και απείλησαν με φάσεις του Ζαιρί στο 69Ά και του Τοροσίδη στο 70Ά.

Στο 71Ά ο Μπάντοβιτς έριξε στο ματς τους Στολτίδη και Λεονάρντο βγάζοντας εκτός αγώνα τους Μαρέσκα και Ραούλ Μπράβο. Δύο αλλαγές τις οποίες ο κόσμος αποδοκίμασε και μάλιστα εντόνως.

Πολλές ευκαιρίες αλλά…

Στο 79Ά ο Μέλμπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ με την κεφαλιά του. Ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε την μπάλα και αυτή κατέληξε στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει τις ευκαιρίες με το… τσουβάλι μέχρι τέλους και ο Ζαφειρόπουλος εξακολούθησε να κάνει πολύ καλές αποκρούσεις έως το τέλος για να μείνει το τελικό 2-2.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις