Ισπανία: Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις ταυρομαχίες

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 07:41
REUTERS/SUSANA VERA

A- A A+

Γυμνοί και βαμμένοι με κόκκινη μπογιά διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη και τη Βαλέντσια δεκάδες πολέμιοι των ταυρομαχιών, ενάντια στην πρόθεση πολλών ισπανικών περιοχών να υιοθετήσουν τις ταυρομαχίες στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

Οι αυτόνομες περιοχές της Μαδρίτης, της Βαλέντσια και της Μούρθια (νοτιοανατολικά) ανακοίνωσαν πρόσφατα την πρόθεσή τους να χαρακτηρίσουν τις ταυρομαχίες «αγαθά πολιτιστικού ενδιαφέροντος», σε αντίδραση στην πιθανή απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλωνία.

Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Μαδρίτης, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από έφιππους λογχοφόρους των ταυρομαχιών, συνέθεσαν με τα σώματά τους στο έδαφος ένα «SOS», επισημαίνοντας τα δεινά των μεγαλόσωμων ζώων στις ταυρομαχίες.

REUTERS

Η οργάνωση Equanimal, που διοργάνωσε την εκδήλωση, διαμαρτυρήθηκε κατά των σχεδίων των τριών επαρχιών, υπενθυμίζοντας πως «το 70% του ισπανικού πληθυσμού» αντιτίθεται σε τούτο το βάρβαρο έθιμο.

Στη Βαλέντσια, όπου στις αρχές της εβδομάδας ξεκινά η διάσημη εβδομάδα ταυρομαχιών, η διαδήλωση οργανώθηκε στην πλατεία δημαρχείου από την φιλοζωϊκή οργάνωση Animal Naturalis.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή