Λούλα ντα Σίλβα: Ονειρεύομαι την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 20:27
A- A A+

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι ονειρεύεται την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην Ιερουσαλήμ, πρώτη επίσκεψη ηγέτη της Βραζιλίας στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Κύριε Πέρες ονειρεύομαι την ημέρα που η Μέση Ανατολή θα έχει ειρήνη ώστε όλοι οι πολίτες της περιοχής να μπορούν να απολαμβάνουν την ευημερία», ανέφερε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σίμον Πέρες.

«Ο ιός της ειρήνης μου μεταδόθηκε από τη μητέρα μου. Δεν μπορώ να θυμηθώ μια ημέρα που να διαπληκτίστηκα με κάποιον. Πιστεύω ότι με το διάλογο μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν γίνονται χωρίς αυτόν», πρόσθεσε ο Λούλα.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από 80 επιχειρηματίες, πραγματοποιεί από την Κυριακή ιστορική επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ.

Σήμερα έγινε δεκτός από τον κ. Πέρες, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, και την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι.

Αργότερα σήμερα θα εκφωνήσει λόγο στην Κνέσετ (Βουλή) όπου θα προτρέψει τις δύο πλευρές να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να προχωρήσουν στην ειρήνη.

«Το κράτος του Ισραήλ θα πρέπει να ζήσει δίπλα στο παλαιστινιακό κράτος. Θα πρέπει να υπάρξει μια συνύπαρξη», υπογράμμισε ο Λούλα ντα Σίλβα.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου, κατά τη συνάντησή του με το Βραζιλιάνο πρόεδρο, του ζήτησε να συμπλεύσει με το διεθνή συνασπισμό που τάσσεται κατά του Ιράν το οποίο επιχειρεί, όπως είπε, να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.

Ο κ. Λούλα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη στη Δυτική Όχθη όπου θα συναντηθεί με παλαιστίνιους αξιωματούχους και την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Ιορδανία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή