Τα μηνύματα από τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 07:14
A- A A+

Τα πολλαπλά μηνύματα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλύουν τα επιτελεία των κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 28 νομαρχίες και το ΠΑΣΟΚ 20. Σε σχέση με το 1998 η Νέα Δημοκρατία αύξησε τη δύναμή της κατά δύο νομαρχίες και το κυβερνών κόμμα έχασε δύο, ενώ συνολικά 20 νομαρχίες άλλαξαν χέρια.

Στις πρωτεύουσες των νομών εξελέγησαν 29 υποψήφιοι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας και 19 του ΠΑΣΟΚ. Ο Συνασπισμός έχασε δύο δήμους, κέρδισε όμως δύο άλλους, ενώ το ΚΚΕ έχασε δύο και διατήρησε έναν. Στο σύνολο της χώρας, 25 πρωτεύουσες νομών άλλαξαν χέρια.

«Απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει κλίμα πολιτικής αστάθειας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συζήτηση σε κυβέρνηση και κόμμα, προκειμένου να αξιολογηθούν με αίσθημα ευθύνης, όπως είπε, τα μηνύματα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Για αισιόδοξα μηνύματα, τα οποία δημιουργούν κεκτημένο για μία δυναμική εκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Πρωτόπαπας και ο κ. Λαλιώτης δεν τολμούν να αντικρύσουν την πραγματικότητα. Οι πολίτες έστειλαν σαφές μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Για πολιτικό μήνυμα σε μία αποτυχημένη κυβέρνηση, έκανε λόγο και ο Γιώργος Σουφλιάς. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash o Γιάννης Τζαννετάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ηγεσία του συνδυασμού του, εάν δεν υπάρξει σύμπλευση με τους εκλεγέντες νομαρχιακούς συμβούλους του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή