Ερώτηση Καρατζαφέρη για την πυρηνική ενέργεια

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 10:50
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την πυρηνική ενέργεια και μια ενδεχόμενη ειρηνική χρήση της, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Πυρηνική Ενέργεια

κ. Πρωθυπουργέ,

Πολλές χώρες επιλέγουν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, κρίνοντας ότι πρόκειται για μια οικονομικά συμφέρουσα, μεσοπρόθεσμα, και φιλική προς το περιβάλλον, μορφή ενέργειας. Πρόσφατα μάλιστα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Σαρκοζί, προέτρεψε την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης να αναλάβουν πρωτοβουλία για χρηματοδότηση σχετικών προγραμμάτων, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, δεν έχει επιχειρηθεί κάποια, ευρείας δημοσιότητας, ουσιαστική συζήτηση επί του θέματος.

Είναι δεδομένο ότι οι περισσότερες γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, προγραμματίζουν στο προσεχές μέλλον να καλύψουν μέρος των ενεργειακών τους αναγκών με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Εξ αυτού του γεγονότος, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί σε "πυρηνικό κλοιό", υφιστάμενη τους επικαλούμενους -από τους πολέμιους της πυρηνικής ενέργειας- κινδύνους, χωρίς να αποκομίζει τα αντίστοιχα οφέλη.

Επιπλέον, οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας μας αυξάνονται, με συνέπεια, τα επόμενα χρόνια, να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταλήξει να εξαρτάται ενεργειακά από τις γειτονικές της χώρες.

Ερωτάσθε:

Είναι στις προθέσεις σας η οργάνωση μιας ευρείας επιστημονικής και κοινωνικής συζήτησης για το θέμα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα;

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Γ. Καρατζαφέρης

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή