Διαβεβαίωση υπ. Υγείας για καταβολή των εφημεριών

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 17:13
UPD:19:06
AΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του Δεκεμβρίου αλλά και άλλες εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς έδωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε επΆ αόριστον επίσχεση εργασίας.

Μετά από συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η κ. Ξενογιαννακοπούλου εξήγησε ότι οι αποπληρωμές είχαν εγκριθεί, αλλά υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω της κατάληψης του ΓΛΚ.

«Τώρα που έχει ξανά ανοίξει το Γενικό Λογιστήριο, οι εφημερίες του Δεκεμβρίου και κάποια άλλα υπόλοιπα του 2009 έχουν εγκριθεί και πάνε προς πληρωμή», τόνισε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού «για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, όπως επίσης και για τις υπερωρίες στα νυχτερινά του λοιπού προσωπικού, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων, δε θα ισχύσει η μείωση του 10%, που ισχύει για μια σειρά άλλες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε ωστόσο να επιτευχθεί «ένα πρόγραμμα εφημεριών τέτοιο, το οποίο να εξασφαλίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά να εξαντλεί και τα περιθώρια μιας σωστής οργάνωσης».

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ζητήσαμε ένα πραγματικό ασφαλές και εξορθολογισμένο πρόγραμμα εφημεριών

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ζητήσαμε ένα πραγματικό ασφαλές και εξορθολογισμένο πρόγραμμα εφημεριών

«Ζητήσαμε όμως κι εκείνοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ώστε να είναι ένα πραγματικό ασφαλές και εξορθολογισμένο πρόγραμμα εφημεριών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή