«Κλειδί» το ΣΕΦ για Χαλπερίν

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 17:59
UPD:18:13
A- A A+

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν έχασε πέρυσι στο Βερολίνο την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και με τον Ολυμπιακό. Ο Ισραηλινός γκαρντ ευελπιστεί να τα καταφέρει φέτος, αλλά όχι πριν ξεπεράσει πρώτα με σεβασμό το εμπόδιο της Πρόκομ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισραηλινός γκαρντ στο site της Ευρωλίγκα εν όψει της σειράς των playoffs με την Πρόκομ:

-Γιοτάμ, έχοντας τερματίσει πρώτοι σε κανονική περίοδο και ΤΟΡ 16, πώς αισθάνονται οι «ερυθρόλευκοι» ως φαβορί και στα playoffs;

Σίγουρα, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και όλοι μας έχουν για φαβορί στη σειρά αυτή, αλλά νομίζω πως οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι και έχουμε δει τόσες ομάδες να πιάνονται προ εκπλήξεων στη φετινή Ευρωλίγκα, οπότε δε θα υποτιμήσουμε την Πρόκομ. Σεβόμαστε την ομάδα τους. Έχουν σπουδαίους παίκτες, που κάνουν σπουδαία πράγματα στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας απέναντί τους και, πρώτα απ' όλα, να πάρουμε τα πρώτα δύο παιχνίδια στην αρχή της σειράς.

-Εκπλήσσεσαι καθόλου, βρίσκοντας μία πρωτάρα στα playoffs, όπως η Πρόκομ, να σας περιμένει;

Το να δω την Πρόκομ στις κορυφαίες οχτώ ομάδες με μόλις μία σειρά ανάμεσα από αυτή και από την πιθανότητα να πάει στο Final Four είναι έκπληξη, ναι. Αλλά αυτό σημαίνει πως έχουν καλή ομάδα. Δεν είναι σαν να τους έδωσε κάποιος αυτή την ευκαιρία σαν δώρο. Κέρδισαν μεγάλα παιχίδια, έχουν κερδίσει μεγάλες ομάδες και, σίγουρα, είναι αρκετά καλοί ώστε να βρίσκονται εδώ. Το αξίζουν.

-Πέρυσι κερδίσατε δύο φορές την Πρόκομ σχετικά εύκολα στο ΤΟΡ 16 της περσινής χρονιάς και τα ρόστερς δεν έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Μπορεί ό,τι συνέβη πέρυσι να έχει αντίκτυπο τώρα;

Το να σκεφτόμαστε πως κερδίσαμε εύκολα πριν από έναν χρόνο δε λέει τίποτα για τη φετινή χρονιά κι αυτή τη σειρά. ¶λλαξουν κάπως την ομάδα τους, αλλάξαμε κι εμείς, σίγουρα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως αρχίζουμε από το 0-0 και πως θα είναι δύσκολα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν ωραίο που τους κερδίσαμε πέρυσι, αλλά κανείς δεν κοιτάζει πίσω.

-Τι γνωρίζεις για την Πρόκομ, το οποίο θα έχεις στο μυαλό σου πριν αρχίσει η σειρά;

Από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, έχουν παρόμοι ρόστερ με πέρυσι, αν και άλλαξαν μερικούς παίκτες. Έχουν ακόμα τους Ντάνιελ Γιούινγκ, Κιντέλ Γουντς και Ντέιβιντ Λόγκαν να τους "οδηγούν" στο σκοράρισμα. Αυτό που έχει αλλάξει ίσως είναι πως οι ρολίστες τους κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχουν μια επιθετική ομάδα, που σκοράρει και "τρέχει" πολύ καλά στο παρκέ. Όπως είπα, πιστεύω πως τα εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να κάνουν τη διαφορά για εμάς στη σειρά. Αν κερδίσουμε αυτά, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, μιας κι η Πρόκομ είναι μια επικίνδυνη ομάδα στην έδρας της, αλλά είναι κι από αυτές που μπορούν να γίνουν επικίνδυνες κι αλλού.

-Ποια είναι η διαφορά του φετινού Ολυμπιακού με αυτόν πριν από έναν χρόνο, όταν η ομάδα προσπαθούσε να φτάσει στο πρώτο Final Four της την τελευταία δεκαετία;

Το γεγονός πως αρκετοί από εμάς παίζουμε μαζί για δεύτερη σερί χρονιά βοηθάει αρκετά. Δεν είναι εύκολο να "χτίσει" μία εντελώς καινούρια ομάδα μέσα σε μια χρονιά. Επίσης έχουμε τρεις παίκτες -τον Τζος Τσίλντρες, τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Λίνας Κλέιζα- που παίζουν διαρκώς εξαιρετικά για εμάς. Ο Λίνας έχει αποτελέσει μεγάλη δύναμη για εμάς στη θέση "4". Αλλά το κυριότερο είναι πως σε κάθε παιχνίδι καθένας από τους 12 παίκτες μπορεί να βγει μπροστά και να παίξει εξαιρετικά, κάτι που μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να παίξουμε καλά απέναντι σε καλές ομάδες. Έχουμε τόσο έμπειρους παίκτες, που θα είμαστε έτοιμοι για όλα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις