Tη δέσμευση Ισραηλινών-Παλαιστίνιων για ειρήνευση στη Μ. Ανατολή ζητά η Χ. Κλίντον

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 18:59
A- A A+

Tην πλήρη δέσμευση των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ζήτησε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

«Στόχος μας είναι να υπάρξει πλήρης δέσμευση των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων», τόνισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη διάρκεια συνομιλιών της με τον Ιρλανδό ομόλογό της, Μάικλ Μάρτιν.

«Έχουμε εμπλακεί σε διαβουλεύσεις πολύ ενεργές με τους Ισραηλινούς για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να εκδηλωθεί η δέσμευσή τους προς την ειρηνευτική διαδικασία», πρόσθεσε η κ. Κλίντον, την ώρα που έχει ανακύψει μια βαθιά κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας της ισραηλινής ανακοίνωσης κατασκευής εβραϊκών κατοικιών στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, ωστόσο, υπογράμμισε τους «στενούς και ακλόνητους δεσμούς» μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα θα δει να υλοποιείται μια συμφωνία για την ύπαρξη δύο κρατών με την ανακήρυξη και του παλαιστινιακού κράτους.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή