Θ. Τομαράς: Βραχυχρόνια τα οφέλη για το Χ.Α. από την αξιολόγηση της S&P

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 19:47
A- A A+

«Η έξοδος από τον προθάλαμο μιας νέας υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P, βραχυχρόνια και μόνο, θα βοηθήσει το μομέντουμ της ελληνικής αγοράς, κάτι που έγινε εμφανές στη σημερινή συνεδρίαση», εκτιμά ο κ. Θωμάς Τομαράς, διευθυντής του Τμήματος Συναλλαγών της Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Κατά τον κ. Τομαρά, «εν μέσω απουσίας καταλυτών και παρουσίας ισχνού τζίρου κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις καθίσταται αμφίβολη η διατήρηση του θετικού μομέντουμ και ως εκ τούτου αδύνατη η υπέρβαση του σημείου αντίστασης των 2.170 μονάδων».

NAFTEMPORIKI.GR
Θ. Τομαράς: Βραχυχρόνια τα οφέλη για το Χ.Α. από την αξιολόγηση της S&P

Δηλώσεις Θ. Τομαρά, διευθυντή του Τμήματος Συναλλαγών της Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Σημειώνει επίσης ότι «η αγορά προερχόμενη από ένα rebound 300 μονάδων από τις 1.800 έως τις 2.100 εμφανίζει μια ευδιάκριτη κόπωση, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την παρουσία νέων καταλυτών».

Σε ό,τι αφορά δε την τρέχουσα εβδομάδα, ο κ. Τομαράς εκτιμά ότι «η απουσία λεπτομερειών, οικονομικών και πολιτικών, από την πλευρά των ιθυνόντων της ΕΕ για το ελληνικό πρόβλημα μεταφέρει τις όποιες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25 και 26 Μαρτίου».

«Μέχρι να υπάρξουν νεότερα από το συγκεκριμένο πεδίο», όπως λέει, «χρηματιστηριακά μιλώντας παρακολουθούμε περισσότερο και πράττουμε λιγότερο».

Προτεινόμενα για εσάς