Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 05:00
UPD:05:32
A- A A+

Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το απόγευμα τοπικά πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι στα πελάγη. μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελαχίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελαχίστη θερμοκρασία θα φθάσει στους 0 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη από το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 και αργότερα στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή κυρίως το μεσημέρι και από το βράδυ αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή