Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 06:02
UPD:08:53
A- A A+

* Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

* Δεύτερη ημέρα της επ' αόριστον επίσχεσης εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

* Στις Βρυξέλλες, από τη Βουδαπέστη, μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Επαναλειτουργούν και οι δύο όροφοι του Νομισματικού Μουσείου, στην οδό Πανεπιστημίου 12 και θα είναι επισκέψιμοι για το κοινό από Τρίτη έως και Κυριακή, από τις 8:30 έως τις 15:00.

* Από σήμερα έως τις 20 Μαρτίου η λειτουργία εργαστηρίων σχεδιασμού πρότυπων «πράσινων» κατοικιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, για μια αρχιτεκτονική με φιλο-περιβαλλοντικά στοιχεία.

* Στις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ. αποκλεισμός του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας στο ύψος της Περαίας από μαθητές του 1 ου και του 2 ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού, για τον θάνατο 17χρονης μαθήτριας η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το Σάββατο.

* Στις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. διακοπή νερού στον Δήμο Πολυγύρου, στο τμήμα της πόλης από την οδό Ασκληπιού (δρόμος πάνω από την Αστυνομία) και κάτω, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρηση των δικτύων ύδρευσης.

* Στις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. εργασίες ελέγχου σκυροδέματος και οπλισμών στην καλωδιωτή γέφυρα του Ευρίπου, στο πλαίσιο του έργου «Επιθεώρηση και συντήρηση καλωδιωτής γέφυρας Ευρίπου». Η διέλευση των οχημάτων για εννέα ώρες θα γίνεται εκ περιτροπής σε ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου, κατά τις ίδιες ώρες.

* Στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου, σύσκεψη με φορείς του νησιού και θέμα: «Ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις για την αρτιότερη οργάνωση του προγράμματος δακοκτονία ελαιοκομικής περιόδου 2010».

* Στις 11:30 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί συγχαρητήρια από τους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας για την επανεκλογή του.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον.»

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου Νικαίας. Κλειστές σήμερα όλες οι υπηρεσίες του.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, συνέντευξη Τύπου της αντιδημάρχου Ισότητας και Κοινωνικής Ενταξης, Αλεξίας Εβερτ-Αλβέρτη, του δημοτικού συμβούλου, υπεύθυνου για θέματα Σχολικής Μέριμνας, Χρήστου Τεντόμα και της προέδρου του W.I.N. HELLAS, Μάντας Τσαγκιά-Παπαδάκου, με αφορμή την έναρξη συνεργασίας τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση (Βρυσακίου 17, πίσω από τη Στοά του Αττάλου), συνέντευξη Τύπου για τους θεματικούς άξονες, συνεργαζόμενους καλλιτέχνες και χώρους, του Athens Fringe Festival «Η Αθήνα μας ανήκει!» που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2010.

* Στις 12:30 μ.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα δεχθεί 120 μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, τους οποίους θα ενημερώσει για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και τις επκείμενες αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος «Δίκαιο και Πολιτική» που εντάσσεται στη διδακτέα ύλη των μαθητών.

* Στη 1 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα, μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας, περιλαμβανομένης και της συγκρότησης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

* Στη 1:30 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη, στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Ο πρόεδρος της Ενωσης, Νικήτας Κακλαμάνης, θα επιδώσει στον υφυπουργό τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης επί του νομοσχεδίου για το ΕΣΠΑ, το οποίο έχει δοθεί για διαβούλευση.

* Στις 2:30 μ.μ. στο ισόγειο κτήριο του ΓΕΕΘΑ, συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με θέμα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

* Στις 3 μ.μ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αχαρνών 2), συνέντευξη Τύπου της υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη.

* Στις 5:30 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

* * Στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης» στο Σκινέ Χανίων, εκδήλωση με θέμα: «Εναλλακτικές Καλλιέργειες στο Νομό Χανίων», διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων σε συνεργασία με το «Ιουλιανός Τσιράκης».

* Στις 6 μ.μ. στο «Πολύκεντρο Θαλασσιννού» της Κω συνάντηση των Βρετανών που κατοικούν στο νησί με την υποπρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας στη Δωδεκάννησο, Ράνια Κοσσιώρη.

* Στις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θέμα: «Δίπλωμα και μάστερ, διδάγματα και εμπειρίες από τη Γερμανία και η κατάσταση στην Ελλάδα», διοργανώνει η κοσμητεία της σχολής σε συνεργασία με τη γερμανική υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και το γενικό προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

* Στις 6:30 μ.μ. έως τις 9:30 το βράδυ στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) εκδήλωση των Οικολόγων-Πρασίνων με θέμα: «Οικονομική κρίση, μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πράσινες λύσεις.»

* Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Elisabeth Tsu με τίτλο: «Η Τέχνη της ζωγραφικής φυσικού τοπίου με μια φιλοσοφική προσέγγιση», που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι (Ταϊβάν) στην Ελλάδα.

* Στις 7 μ.μ. στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) εκδήλωση με τίτλο: «Αλτσχάϊμερ, σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης της νόσου». Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 7 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), η παρουσίαση του βιβλίου του αρχαιολόγου Γεωργίου Στάϊνχαουερ με τίτλο: «Ιστορική Γεωγραφία του αρχαίου κόσμου, Ελλάδα-Ρώμη» από τις εκδόσεις Παπαδήμα.

* Στις 7 μ.μ. στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη στο Μαρούσι (έναντι Β. Σοφίας 85, Πλατεία Ηρώων), τα εγκαίνια της έκθεσης με σημαίες, λάβαρα και κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίοου.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 28) ομιλία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αννας Βερούλη και του εκπαιδευτικού και αποφοίτου του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Μιχαλόπουλου , σε εκδήλωση για παιδιά που διοργανώνει το ΚΕΦΟ -ΜΕΡΙΜΝΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ του Δήμου. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων «Σπύρος Αποστόλου» (Ηρώων Πολυτεχνείου 39) ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στο πλαίσιο του οποίου θα τιμηθεί ο ποιητής, Τίτος Πατρίκιος.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας η 7η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

* Στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ Μπορντό – Ολυμπιακός στο πλαίσιο της πρόκρισης στους οκτώ του Champions League. Τον αγώνα θα μεταδώσει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή