Πακιστάν: Επτά ισλαμιστές εξτρεμιστές νεκροί

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 08:51
A- A A+

Τουλάχιστον επτά - κατά πάσα πιθανότητα ισλαμιστές εξτρεμιστές - σκοτώθηκαν από τις δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV's) σε περιοχή των φυλών που γειτνιάζει με το Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο χωριό Χαμζόνι, στην περιοχή του Βόρειου Bαζιριστάν. «Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη των ΗΠΑ εκτόξευσαν πέντε πυραύλους περίπου στις 07:15 [04:15 ώρα Ελλάδας] εναντίον δυο οχημάτων εξτρεμιστών», είπε ανώτερος πακιστανός αξιωματούχος. «Πέντε εξτρεμιστές σκοτώθηκαν», πρόσθεσε.

Η δεύτερη επίθεση έγινε στο χωριό Μιζέρ Μανταχέλ, επίσης στο Βόρειο Bαζιριστάν, περίπου στις 08:00 [05:00 Ελλάδας], με δύο «εξτρεμιστές» να βρίσκουν το θάνατο από πυραύλους που UAVs εκτόξευσαν εναντίον ημιφορτηγού.

Η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει ακόμα άγνωστη.

Το Βόρειο Bαζιριστάν θεωρείται προπύργιο μαχητών που συνδέονται με τους Ταλιμπάν και την αλ Κάιντα· η περιοχή αυτή υφίσταται όλο και περισσότερες επιδρομές από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ειδικά μετά την επίθεση αυτοκτονίας η οποία στοίχισε τη ζωή επτά πρακτόρων της CIA στο Αφγανιστάν την 30ή Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή