ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 09:10
A- A A+

Εκτελέστηκε χθες στο Οχάϊο των ΗΠΑ, οκτώ ημέρεςμετά την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει παίρνοντας υπερβολική δόση φαρμάκων, ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για τον φόνο μιας 67χρονης γυναίκας.

Η εκτέλεση του Λόρενς Ρέινολντς, 43 ετών, είχε αναβληθεί για μια εβδομάδα, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας και τη νοσηλεία του.

Τοπικοί δημοσιογράφοι μετέδωσαν ότι ο Ρέινολντς είχε προσφύγει στα δικαστήρια διαμαρτυρόμενος για την μέθοδο της θανάτωσής του - τη χρήση θανατηφόρου ένεσης - που χαρακτήρισε επώδυνη και απάνθρωπη.

«Στα αδέλφια μου, ελπίζω να μην αναγκαστείτε να κάνετε ποτέ αυτά τα 15 βήματα που έκανα σήμερα. Προσπάθησα να ελκύσω προσοχή στην ματαιότητα [της θανατικής ποινής] και στο κατάφωρα προβληματικό σύστημα που έχουμε σήμερα. Σταματήστε αυτήν την τρέλα», έγραψε στην τελευταία του επιστολή, απευθυνόμενος στους συγκρατούμενούς του θανατοποινίτες.

Ο θάνατος του διαπιστώθηκε στις 10:27 [16:27 ώρα Ελλάδας] χθες, μετά την απόρριψη, από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, και της τελευταίας του έφεσης εναντίον της θανατικής ποινής που του είχε επιβληθεί.

Ο Ρέινολντς είχε καταδικαστεί για τον φόνο, με στραγγαλισμό, μιας 67χρονης, μετά την εισβολή στο σπίτι της και την κλοπή 40 δολαρίων και μιας λευκής επιταγής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή