Στο Βελιγράδι ο επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ Στ. Φίλε

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 10:57
A- A A+

Τη Σερβία επισκέπτεται σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, προκειμένου να συζητήσει με την ηγεσία της χώρας για την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Βελιγράδι, ο κ. Φίλε θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας, κ. Μπόρις Τάντιτς, τον πρωθυπουργό, κ. Μίρκο Τσβέτκοβιτς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Μπόζινταρ Τζέλιτς.

Προβλέπονται, επίσης, συναντήσεις με τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών, και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ατζέντα των συνομιλιών του Ευρωπαίου Επιτρόπου, εκτός από την πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται η περιφερειακή συνεργασία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και η συμμετοχή της Σερβίας στη στρατηγική της Ε.Ε. για την περιοχή του Δούναβη.

Ενόψει της άφιξής του στο Βελιγράδι, ο κ. Φίλε διαμήνυσε ότι ελπίζει πως η Σερβία θα παραμείνει προσηλωμένη στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων και ότι «κεντρικός στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι το όφελος των πολιτών της Σερβίας και όχι μόνο η προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Φίλε, σε άρθρο του στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Μπλιτς», εκτίμησε ότι η Σερβία απέδειξε ότι είναι ισχυρά προσηλωμένη στο στόχο της ένταξης στην Ε.Ε. και ότι στο πεδίο αυτό τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε «θεαματική πρόοδο».

Ο Επίτροπος μετά τη Σερβία θα μεταβεί στο Μαυροβούνιο, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στο Κόσοβο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή