Γ. Καρατζαφέρης: Να πάμε απευθείας στο ΔΝΤ

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 14:05
A- A A+

«Οι απολύσεις δεν είναι λύσεις. Στερούμε την κοινωνία από ένα παραγωγικό της κομμάτι και μειώνουμε την αγοραστική δύναμη του Έλληνα», δήλωσε στο ρ/σ "Flash" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα γιατί σε περίοδο ύφεσης η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι αποδοτική. «Πρέπει να αυξηθεί ο τζίρος για να υπάρξει ουσιαστική απόδοση» σημείωσε και πρόσθεσε πως «οι επενδύσεις, για να γίνουν, θα απαιτήσουν αλλαγές επί το δυσμενέστερο».

Αναφερόμενος στα θεματα δανεισμού της Ελλάδας, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «αν είναι να δανειστούμε με επιτόκια της τάξης του 6,5% γιατί να μην πάμε απευθείας στο ΔΝΤ;» και πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι «πρέπει να αντιληφθούν ότι εμείς δεν είμαστε οι δράστες, αλλά τα θύματα».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέκρινε την ΕΕ γιατί «στην Ελλάδα έχουμε να σκεφτόμαστε και για την προμήθεια των εξοπλισμών, ενώ βάσει της συνθήκης της Λισσαβόνας, που θεωρεί την Ευρώπη ενιαίο κράτος, θα έπρεπε τα σύνορά μας να φυλάσσονται».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή