Απλοποιείται η διαδικασία επώνυμης καταγγελίας στην Eπ.Αντ.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 17:58
UPD:17:59
A- A A+

Τον τύπο και τον τρόπο υποβολής και καταχώρησης των καταγγελιών που υποβάλλονται στην Επιτροπή κατά το άρθρο 24 του ν. 703/77 καθόρισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας καταγραφής επώνυμης καταγγελίας.

Με την υπ' αριθμ. 473Β/VI/2010 απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και τις σχετικές διατάξεις του ν. 703/77, καθόρισε τον τύπο και τον τρόπο υποβολής και καταχώρησης των κατ' άρθρο 24 καταγγελιών που υποβάλλονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβάσεις των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/77 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ (πρώην 81 και 82 ΣυνθΕΚ), και εξέδωσε σχετικό έντυπο καταγγελίας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, στην οποία επεξηγείται η διαδικασία υποβολής καταγγελίας με βάση το νέο έντυπο και τα διαδικαστικά αποτελέσματα της καταγγελίας.

Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στη δυνατότητα εξέτασης και των παραβάσεων της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού από τα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, τα οποία, εκτός από τη δυνατότητα ελέγχου του κύρους των συμφωνιών και αποφάσεων ενώσεων επιχειρήσεων και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, είναι και τα μόνα αρμόδια να επιδικάσουν αποζημίωση σε περίπτωση παραβίασης των προαναφερόμενων εθνικών ή/και κοινοτικών διατάξεων του ανταγωνισμού.

Το έντυπο καταγγελίας και η σχετική ανακοίνωση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού (http://www.epant.gr/entypa.php?Lang=gr&id=38).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή