Σημάδια οικονομικής σταθεροποίησης «βλέπουν» Ομπάμα - Κόουεν

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 20:46
A- A A+

Σημάδια οικονομικής σταθεροποίησης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού βλέπουν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπράιαν Κόουεν, σημειώνουν, ωστόσο, ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ομπάμα μίλησε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Πατρικίου.

«Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού επιδιώκουμε σταθεροποίηση της οικονομίας, αλλά θέλουμε κάτι περισσότερο από σταθεροποίηση», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ακόμη υποφέρουν, που είναι ακόμη άνεργοι», σημείωσε.

Επεσήμανε δε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιρλανδία θα συνεχίσουν να συντονίζονται σε διεθνείς οργανισμούς και σε διμερές επίπεδο «για να δούμε πώς μπορούμε να παρακινήσουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Από την πλευρά του ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί αποστολή σε αμερικανικές πόλεις για επενδύσεις και εμπορικές συναλλαγές, δήλωσε ότι οι δύο χώρες εργάζονται με τον καλύτερο τρόπο για να εξασφαλιστεί ότι «οι οικονομίες θα ανακάμψουν το συντομότερο δυνατό».

«Βεβαίως, σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία, η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ θα είναι μια ισχυρή ένδειξη για την επιστροφή μας στην ευημερία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή