ΗΠΑ: Νεκρό φέρεται υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 23:29
UPD:23:31
A- A A+

Ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν σκοτώθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, από επίθεση που έγινε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο νεκρός πιστεύεται ότι ήταν ένας από τους διοργανωτές της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας το Δεκέμβριο σε βάση της CIA στο Αφγανιστάν.

«Έχουμε ενδείξεις ότι ο Χουσέιν αλ-Γεμένι, ένα σημαντικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, που είχε την έδρα του στις περιοχές των φυλάρχων, στο Πακιστάν, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας.

«Πιστεύεται ότι είχε παίξει ρόλο κλειδί στην επίθεση που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου στην περιοχή Χοστ», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή Χοστ ήταν η δεύτερη πιο αιματηρή στην ιστορία της CIA και έγινε από διπλό πράκτορα που είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα και είχε παράλληλα στρατολογηθεί από τις ιορδανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας, τον οποίον επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι ο Γεμένι, ηλικίας περίπου 30 χρόνων, είχε επαφές με διάφορες ομάδες - από την αλ Κάιντα στην Υεμένη μέχρι το δίκτυο του διοικητή των Ταλιμπάν, Τζαλαλουντίν Χακάνι.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή