Στάθηκε στο ύψος του

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 23:40
UPD:18/03/2010 02:08

A- A A+

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και έφτασε να κυνηγάει μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο μια μεγάλη ανατροπή και πρόκριση επί της Μπορντό μέσα στη Γαλλία. Δυο κακές στιγμές της άμυνάς του, όμως, κόστισαν, αφού οι γηπεδούχοι πήραν εν τέλει τη νίκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Γκουργκίφ (στο 4') και Σαμάκ (στο 87'). Ο Μήτρογλου είχε ισοφαρίσει για τους «ερυθρόλευκους» στο 65o λεπτό.

Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, παρά τις προβλέψεις, που τους ήθελαν τελείως χαμένους και χωρίς δυνατότητες για τη μεγάλη ανατροπή, έφτασαν κυριολεκτικά μια ανάσα από την απόλυτη έκπληξη. Γιατί η Μπορντό μπορεί να βρέθηκε να προηγείται από το 4ο λεπτό, όμως το τέρμα του Μήτρογλου στην επανάληψη την έβαλε σε περιπέτειες.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονταν άλλο ένα γκολ για να πάρουν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά και το κυνήγησαν, ασχέτως αν στις λεπτομέρειες δεν έφτασαν σε αυτό, εν αντιθέσει με τους Γάλλους που το πέτυχαν.

Κατά τ' άλλα, είδαμε ένα μέτριο παιχνίδι, όπου δυο ομάδες έμοιαζαν κατά διαστήματα η μια πιο αγχωμένη από την άλλη.

Το γρήγορο γκολ του Γκουργκίφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλαγια θέση ξεγέλασε τον Νικοπολίδη (ο Έλληνας τερματοφύλακας φέρει μεγάλη ευθύνη) και επέτρεψε στους γηπεδούχος σε όλο το πρώτο μέρος να κάνουν το παιχνίδι του, αφήνοντας χώρους στον Ολυμπιακό και περιμένοντας πίσω για να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το δώρο αυτό της κατοχής, αλλά δεν μπόρεσαν και να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους.

Το δεύτερο μέρος μοιάζει εν πολλοίς με το πρώτο και σίγουρα μέχρι την ισοφάριση του Μήτρογλου στο 65' ήταν μια απόλυτη αντιγραφή αυτού. Το μόνο διαφορετικό στοιχείο, η αποβολή του Ντάρμπισιρ με δυο κίτρινες κάρτες, που πήρε σε ισάριθμες απερίσκεπτες ενέργειές του.

Και όμως, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες βοήθησε τον ελληνικό σύλλογο, αφού η Μπορντό δείχνοντας τεράστια υπεροψία χαλάρωσε και όταν ο Μήτρογλου με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε για την ομάδα του, έκανε τους Γάλλους να τρέχουν. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που έχασαν την ψυχραιμία τους και έμειναν και αυτοί με δέκα μετά από τη δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Ντιαρά στο 68ο λεπτό.

Παρόλα αυτά, το 2ο γκολ δεν ήρθε. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι παίκτες του Μπάντοβιτς το κυνήγησαν, αλλά δεν ήταν ούτε σοβαροί, ούτε τυχεροί στην τελική τους προσπάθεια. Και έτσι, μια ακόμα ολιγωρία ήταν αρκετή για να πετύχουν οι της Μπορντό το δεύτερό τους τέρμα με τον Τρεμουλινάς να σεντράρει και τον Σεμάκ να εκτελεί με κοντινή κεφαλιά.

Οι συνθέσεις:

Μπορντό (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Σανέ, Τρεμουλινάς (89' Ζουσιέ), Αλού Ντιαρά, Φερνάντο Μενεγκάτσο, Πλάσιλ (84' Σερτίκ), Ουέντελ, Γκουρκίφ, Σαμάκ

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Μαρέσκα, Ζαϊρί (62' Μήτρογλου), Ντάτολο, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις