ΗΠΑ: «Επιθετικές κυρώσεις» κατά του Ιράν

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 08:13
A- A A+

«Επιθετικές κυρώσεις» θα εξακολουθήσουν να επιδιώκουν οι ΗΠΑ κατά του Ιράν, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για να αποτρέψουν το Ιράν από το αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που - όπως είπε - θα προκαλούσε μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέσα Ανατολή.

Ο Ομπάμα, ο οποίος στην αρχή της προεδρίας του είχε παρουσιάσει την επιδίωξη διαλόγου με το Ιράν ως έναν από τους θεμέλιους λίθους της εξωτερικής πολιτικής του, δηλώνει σήμερα ότι έχει πετύχει να πείσει τη διεθνή κοινότητα να απομονώσει την Τεχεράνη.

«Οπως έχουμε δει, η ιρανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο να μην επιτρέψει στο λαό να εκφράσει τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά του, παρά προσπαθεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα διπλωματικά», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Γι αυτό θα επιδιώξουμε επιθετικές κυρώσεις. Δεν έχουμε αποσύρει από το τραπέζι καμία επιλογή», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε εξάλλου ότι είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του το να αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. «Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, αλλά πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε, διότι αν το Ιράν αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, τότε θα μπορούσαμε να δούμε μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών σε όλη τη Μέση Ανατολή», επισήμανε ο Ομπάμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή