ΝΑΤΟ: Ο επικεφαλής στο Αφγανιστάν για τη σύλληψη και δίκη Mπιν Λάντεν

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 08:39
UPD:09:16
REUTERS/PETER GRAFF

A- A A+

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν «παρατά» τις προσπάθειες να συλλάβει ζωντανό και να προσαγάγει τον Οσάμα Mπιν Λάντεν στην δικαιοσύνη, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν χθες Τετάρτη, αντικρούοντας δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς εάν οι στρατιώτες του τα έχουν «παρατήσει» όσον αφορά τις προσπάθειες σύλληψης του Mπιν Λάντεν, ο στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ απάντησε αρνητικά.

«Εάν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μπει στο Αφγανιστάν, που είναι εντός της εντολής μου... ασφαλώς θα επιδιώκαμε να τον πιάσουμε ζωντανό και να τον προσαγάγουμε στην δικαιοσύνη», δήλωσε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης. Αυτό είναι κάτι «που το καταλαβαίνουν όλοι», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ εκτίμησε μιλώντας σε μέλη του Κογκρέσου την Τρίτη ότι ο μπιν Λάντεν δε θα προσαχθεί ποτέ σε δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι δε θα συλληφθεί ζωντανός. Πρόβλεψε ότι θα «διαβάσουμε τα δικαιώματά του στο πτώμα του μπιν Λάντεν».

«Ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», πρόσθεσε. Ο Μπιν Λάντεν «δεν θα εμφανιστεί ποτέ στην αίθουσα ενός αμερικανικού δικαστηρίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή