«Παγκοσμιοποιημένη δράση για την εποπτεία του διαδικτύου»

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 16:36
A- A A+

Η καλύτερη λύση για την ασφάλεια του διαδικτύου στην Ευρώπη είναι η θέσπιση μιας παγκόσμιας εποπτείας του διαδικτύου και όχι οι αποσπασματικές προσπάθειες που έχουν γίνει έως σήμερα, υποστηρίζουν οι Βρετανοί βουλευτές.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε μια επιτροπή της Βουλής των Λόρδων, η υιοθέτηση μιας κοινής προσέγγισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν θεωρείται ως η καλύτερη δυνατή λύση για την παγκόσμια εποπτεία.

Παρά την οικουμενική φύση του διαδικτύου, δεν έχει ακόμη θεσπιστεί κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφάλεια του μέσου, με αποτέλεσμα συχνά να αναφέρονται περιστατικά υποκλοπών, απάτης, κατασκοπείας και μαζικών επιθέσεων που μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν μια επιχείρηση.

Μετά τις διενέξεις της Google με την Κίνα και το Ιράν, πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν σκύψει πάνω από το πρόβλημα της ασφάλειας του διαδικτύου, προσανατολιζόμενες, ωστόσο, προς μία λύση εθνικής κλίμακας. Η προσέγγιση αυτή είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρωχημένη και δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή