Αριστείο «Δημήτρης Καρέλλης» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 16:38
A- A A+

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, οργανώνει τιμητική εκδήλωση για την απονομή του Αριστείου «Δημήτρης Καρέλλης», την Παρασκευή 19 Μαρτίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Το Αριστείο θα απονείμει η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, στην απόφοιτο της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε., Αντιγόνη Φρυδά, η οποία αρίστευσε για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο στις 20.45, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης «Η Ισαβέλλα, τρεις Καραβέλες και ένας παραμυθάς».

Το Αριστείο «Δημήτρης Καρέλλης», θεσπίστηκε το 2007, με απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε., μετά τον αιφνίδιο θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού.

Ο Δημήτρης Καρέλλης ήταν ταυτισμένος με την ιστορία του Κ.Θ.Β.Ε, καθώς το υπηρέτησε για σαράντα χρόνια, αναπτύσσοντας παράλληλα αξιόλογη δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Το Αριστείο θα απονέμεται κάθε χρόνο στον απόφοιτο/η ηθοποιό της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία και περιλαμβάνει αναμνηστική πλακέτα, χρηματικό έπαθλο 3.000ευρώ και οκτάμηνη σύμβαση του βραβευμένου με το Κ.Θ.Β.Ε. για την επόμενη θεατρική σεζόν.

Προτεινόμενα για εσάς