Κ. Καραμανλής: Δικαιώθηκε η στρατηγική επιλογή της ΝΔ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 13:44
A- A A+

«Oι πολίτες, με την ψήφο τους, επιβεβαίωσαν και δικαίωσαν τη στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Το άνοιγμά της στην κοινωνία, σε όλους τους πολίτες. Οι αντιλήψεις που με συνέπεια εκφράζουμε για ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, βασισμένο στις αρχές του διαλόγου, του μέτρου και της συνεννόησης, είναι κυρίαρχο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

«Οι πολίτες, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, έστρεψαν την πλάτη τους σε όσους συνειδητά επιδιώκουν τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό. Εκριναν, αξιολόγησαν και επέλεξαν ανθρώπους άξιους, με ήθος. Ανθρώπους που, με τη γνώση των προβλημάτων και τη διεκδικητικότητά τους, μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για τις τοπικές κοινωνίες».

«Για μια ακόμη φορά, διαβεβαιώνουμε όλους τους εκλεγμένους νομάρχες και δημάρχους ότι θα τους στηρίξουμε στον δύσκολο αγώνα τους. Σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο ως κυβέρνηση. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα, που όλοι θέλουμε, με την αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και τους πολίτες στη γωνία. Για μας μια αυτοδιοίκηση ισχυρή και ανεξάρτητη, στην πρώτη γραμμή της μάχης, αποτελεί εγγύηση για μια πραγματικά ισχυρή Ελλάδα. Για μια κοινωνία συμμετοχής και συνοχής. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

«Τώρα, κατέληξε ο κ. Καραμανλής, είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη με τα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας. Προβλήματα που, δυστυχώς, αρνείται να δει και να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Σημίτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή