Μετά τη σύνοδο του κουαρτέτου η επίσκεψη Μίτσελ στη Μέση Ανατολή

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 22:37
A- A A+

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσαν σήμερα το προσεχές ταξίδι του απεσταλμένου τους στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, εμμένοντας στην πάγια θέση τους για την αναγκαιότητα επίτευξης προόδου μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Μίτσελ «θα συναντηθεί με τις δύο πλευρές στην κατάλληλη στιγμή μετά τη σύνοδο του κουαρτέτου» για τη Μέση Ανατολή, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή στη Μόσχα, αλλά οι επαφές αυτές «δεν είναι προγραμματισμένες», ανέφερε από τη ρωσική πρωτεύουσα ο Φίλιπ Κρόουλι εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ανώτατος παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Ραμάλα ότι ο απεσταλμένος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα θα βρίσκεται στην περιοχή την Κυριακή, περίπου δύο εβδομάδες μετά τη βαθύτατη κρίση εμπιστοσύνης που ανέκυψε μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

«Πριν από τις νέες επαφές, θα πρέπει να γνωρίζουμε που βρίσκονται οι δύο πλευρές ώστε οι συναντήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικές», έκρινε ο κ. Κρόουλι.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της κ. Κλίντον και του κ. Νετανιάχου.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή