Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 06:03
UPD:13:17
A- A A+

* Το ΓΕΕΘΑ επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (CEUMC), στρατηγός Hakan Syren, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, για θέματα που αφορούν στις τρέχουσες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.), καθώς και στο ρόλο της Στρατιωτικής Επιτροπής αναφορικά με την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Ε.Ε. υπό το πρίσμα της συνθήκης της Λισσαβόνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας έως την Κυριακή 21 Μαρτίου, ο κ. Syren, θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους των Αθηνών και της Επιδαύρου.

* Σήμερα η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

* Αρχίζει σήμερα στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Παιδικό Πασχαλινό Bazaart των παιδιών που συμμετέχουν στα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ». Το Bazaart θα πραγματοποιηθεί και αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου.

* Στις 9 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ημερίδα με τίτλο: «Οδική Ασφάλεια: Πολιτικές & Εξελίξεις», διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), στο πλαίσιο της 3 ης Εβδομάδας για την Οδική Ασφάλεια από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Τρίκαλα, Βόλο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σέρρες, Ξάνθη, Σύρο, Χανιά και Χίο.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

* Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Μεσογείων 119) ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement) διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείο.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστηρμίου 52), ενημερωτική συνάντηση με θέμα την πορεία του προγράμματος «Καλλικράτης» θα έχει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) με τις διοικήσεις των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας και τους δημάρχους των πρωτευουσών στην Αθήνα. Τις εργασίες της συνάντησης θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη των μαθητών Γυμνασίου του Εκπαιδευτηρίου Ζηρίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στις 10 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, ημερίδα διοργανώνει ο Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Athos Palace» στη Χαλκιδική, χαιρετισμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Χαλκιδικής, το Δήμο Πολυγύρου, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, καθώς και τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, όπου θα πραγματοποιήσει κύκλο συναντήσεων.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην διαβούλευση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών και την Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Θέμα της διαβούλευσης που θα διαρκέσει έως τις 2 μ.μ., «Η κυβερνητική αδιαφορία υπονομεύει τον ελληνικό τουρισμό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης».

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας έχουν αποφασίσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), τα Πολυτεχνεία, το ΓΕΩΤΕΕ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ (Σισίνη 18 και Ορμηνίου) συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η δημοσιογραφική κίνηση financial crimes, με αίτημα να μην κλείσει το Κυτταρολογικό Ιατρείο του Οργανισμού.

* Στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του 4ου και του 50ού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Τάλως) τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου θα κάνει η νομάρχης, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

* Στις 11:30 π.μ. συνάντηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

* Στις 12 το μεσημέρι η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Αρειο Πάγο (Αλεξάνδρας 121) συνάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για την παράδοση υπομνήματος σχετικά με την αγοραπωλησία του ΟΤΕ, η οποία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνεται ότι παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο.

* Στις 12:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

* Στη 1 μ.μ. στη Νιόν στην Ελβετία, η κλήρωση των ομάδων για το Champions League. Μία ώρα αργότερα η κλήρωση για το Europa League.

* Στη 1:30 μ.μ. στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (Κάνιγγος 27) ομιλία της Επιτρόπου Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαρίας Δαμανάκη. Νωρίτερα η κ. Δαμανάκη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απόστολο Βεντούρη και τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος, Δημήτρη Κοτσόργιο.

* Στη 1:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» γεύμα εργασίας του ΣΕΒ και του Ελληνο-Ιρλανδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου. Επίσημος ομιλητής ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Γκάρετ Φιτζέραλντ. Το γεύμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της Ιρλανδίας για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athos Palace» στη Χαλκιδική, ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο 34ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

* Στις 2 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ, οι τοποθετήσεις συνέδρων του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΝ.

* Στις 3 μ.μ. στο υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22) συνεδριάζει το Συμβούλιο Μουσείων.

* Στις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες τεχνολογίες στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου μέρους των έργων στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως. Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας για την προστασία, ανάδειξη και προβολή των μνημείων της Ακρόπολης.

* Στις 5:30 μ.μ. στην περιοχή Κόρμπι στη Βάρη άσκηση αντιμετώπισης σεισμού παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα.

* Στις 6 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά με αγροτο-συνεταιριστές, ενώ το βράδυ θα έχει δείπνο εργασίας με παραγωγικούς φορείς της συμπρωτεύουσας.

* Στις 7 μ.μ. στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών (Στρ. Σαράφη 1) εκδήλωση των Οικολόγων-Πρασίνων με θέμα: «Σέϊχ-Σου: η σημερινή κατάσταση και το μέλλον του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας στις 21 Μαρτίου.

* Στις 9 παρά τέταρτο το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, θα απονείμει το αριστείο «Δημήτρης Καρέλλης» στην απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, Αντιγόνη Φρυδά, η οποία αρίστευσε στο ακαδημαϊκό έτος 2008-2009. Θα ακολουθήσει η παράσταση: «Η Ισαβέλλα, τρεις Καραβέλες κι ένας Παραμυθάς».

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα εκτελέσει την 1η Συμφωνία του Piotr Ilyich Tchaikovsky, ένα έργο το οποίο δεν παρουσιάζεται συχνά. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί επίσης σε πρώτη εκτέλεση από την ΚΟΘ το Ταξίδι στη νύχτα του Γιώργου Κουμεντάκη. Επίσης η πιανίστα Αλεξία Μουζά, θα συμπράξει με την ορχήστρα στο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 16 του Edvard Grieg. Την ΚΟΘ θα διευθύνει ο Paul Chiang.

Σάββατο 20 Μαρτίου

* Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο 1ο Προσυνέδριο του κόμματος για οργανωτικά θέματα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πορείας της Νέας Δημοκρατίας προς το 8ο Τακτικό Συνέδριο.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Du Lac» στα Ιωάννινα, ημερίδα με θέμα: «Ρύπανση επιφανειακών και υπόγειων υδάτων», διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

* Στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Κοραή στο Δημαρχείο του Πειραιά, τουρνουά ποδοσφαίρου 4Χ4 για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, διοργανώνουν ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με την Street Soccer και το Β' Δημοτικό Διαμέρισμα.

* Στις 10 π.μ. έως τις 9:30 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ, οι τοποθετήσεις συνέδρων του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΝ.

* Στις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2) η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης, Πόρτα Ανοιχτή, ατόμων που πάσχουν από παράλυση, διοργανώνει Πασχαλινή Εορταγορά με πασχαλινά δώρα, χειροτεχνίες, λογοτεχνικά βιβλία, ρούχα, δερμάτινα είδη, γλυκά-μαρμελάδες, μεζέδες -φαγητά και παιδική γωνιά, με σκοπό την οικονομική της ενίσχυση.

* Στις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σεμινάρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργανώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι σε συνεργασία με την Θεματική Ομάδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη Συντονιστική Γραμματεία Αττικής, στο πλαίσιο της Παναττικής Διάσκεψης που είναι αφιερωμένη στη συμμετοχών των Οικολόγων-Πρασίνων στις εκλογές του Νοεμβρίου και είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Μαρτίου.

* Στις 11 π.μ. στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της δημόσιας γλυπτικής και της αρχιτεκτονικής στην αστική ανάπλαση. Ελληνική και διεθνής εμπειρία» διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της έκθεσης: «Αθηνά Τάχα. Από το Δημόσιο στο Ιδιωτικό».

* Στις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Acropol», ημερίδα για τις επαγγελματικές συνθήκες, τα φορολογικά θέματα και τις αμοιβές των νέων μηχανιών στην Ελλάδα του 2010, οργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη δηλώσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη συμπρωτεύουσα.

* Στις 7 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου διάλεξη του καθηγητή της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη με θέμα: «Η Αριστεία», διοργανώνει ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 184η επέτειο από την Εξοδο του Μεσολογγίου.

* Στις 7 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, εκδήλωση βράβευσης αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν το 2009, καθώς και ανθρώπων του αθλητισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη του Αγρινιώτη αθλητή, Μιχάλη Κούση, διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου.

* Στις 7:15 μ.μ. στο «Ηλέκτρα Παλλάς» συνάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με την επιτροπή των εργαζομένων σε προγράμματα stage.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Περάματος (ΔΗΠΟΠ) (Νεωρίων & Φωκίωνος 3) η πρώτη μέρα του διήμερου αφιερώματος στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

* Στις 7:30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας, εκδήλωση στο πλαίσιο συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη λειτουργία της, με την υποστήριξη του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ομιλητής ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς. Στην εκδήλωση θα γίνει και βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 2ο Διαγωνισμό Ποίησης της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

* Στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Focus» στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η γενική γραμματέας, Αλέκα Παπαρήγα.

Κυριακή 21 Μαρτίου

* Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας η σημερινή.

* Στις 9:20 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών (Μαιζώνος 103), επιμνημόσυνη δέση για τους πεσόντες στην ηρωϊκή έξοδο του Μεσολλογίου. Στη συνέχεια θα γίνει πομπή προς το μνημείο πεσόντων στην Πλατεία Ολγας με την εικόνα αναπαράστασης της ηρωϊκής εξόδου, που διοργανώνει ο Σύλλογος των Αιτωολοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός».

* Στις 10 π.μ. δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης, αναδάσωση διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Αναδασώσεων, το ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΪ στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

* Στις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αριστοτέλους και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, διανομή φυταρίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: «Δάσος, το τελευταίο καταφύγιο ζωής» που διοργανώνουν από κοινού όλοι οι φορείς δασοπονίας της Θεσσαλονίκης (Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.

* Στις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2) η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης, Πόρτα Ανοιχτή, ατόμων που πάσχουν από παράλυση, διοργανώνει Πασχαλινή Εορταγορά με πασχαλινά δώρα, χειροτεχνίες, λογοτεχνικά βιβλία, ρούχα, δερμάτινα είδη, γλυκά-μαρμελάδες, μεζέδες -φαγητά και παιδική γωνιά, με σκοπό την οικονομική της ενίσχυση.

* Στις 11 π.μ. στη θέση Δογρή στο Αγρίνιο η έναρξη του 3ου ημιμαραθώνιου δρόμου «Μιχάλης Κούσης» με τη συμμετοχή πλέον των 350 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα, που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου στη μνήμη του Αγρινιώτη αθλητή. Τερματισμός στην πλατεία Δημοκρατίας.

* Στις 11 π.μ. αναβάλλεται η προγραμματισμένη θεατρική αναπαράσταση στην αίθουσα του κινηματογράφου «ΔΙΑΝΑ» με τίτλο: «Η Δίκη του Κολοκοτρώνη» λόγω κωλύματος του θιάσου «Ελληνική Αυλαία».

* Στις 11:30 π.μ. στην οδό Αθηνοδώρου 63-65 στην Ηλιούπολη τα εγκαίνια του νέου πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Ηλιούπολης.

* Στις 4:30 μ.μ. στο Cine Φιλίπ (Θάσου 11, Πλ. Αμερικής ) η προβολή της ταινίας: «Οι Αδελφές-Sisters», σε σκηνοθεσία Sergei Bodrov Jr.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Φίλιππο Αραβανόπουλο, με θέμα: «Δάσος: Καταφύγιο βιοποικιλότητας, από τα γονίδια έως τα οικοσυστήματα».

* Στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του ποιητικού έργου τριών Χανιωτών δημιουργών: του Κώστα Χιωτάκη, του Αλέξη Ζερβάνου και του Ιωσήφ Βεντούρα. Θα ακολουθήσει συναυλία μελοποιημένης ποίησης σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα ομιλία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πάτρας, Παναγιώτη Δημόπουλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου από την έξοδο του Μεσολογγίου, με θέμα: «Μεσολόγγι, ο τελευταίος προορισμός του Μπάϋρον», που διοργανώνει ο Σύλλογος των Αιτωολοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός» με τη φροντίδα τη συνδιοργανώτριας Παναθηναϊκής Ενωσης Γυναικών (παράρτημα Πάτρας). Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από το νεανικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας.

* Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος «Η σονάτα του σεληνόφωτος» από τη θεατρική ομάδα «ΗΛΙΟΤΡΟ» σε σκηνοθεσία Αντώνη Φουστέρη, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

* Στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας εκδήλωση για την Ημέρα της Ποίησης με τίτλο: «Σε ανοιξιάτικα περάσματα με στίχους και νότες», διοργανώνει ο Δήμος με τη συνεργασία της ΔΕΠΠΤΑΣ. Συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας. Διεύθυνση: Στέργιος Ανδρέου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου ομιλία του Μανώλη Γλέζου με τίτλο: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Μεσολόγγι 1826-Γάζα 2010). Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Ψαραντώνη και τη Νίκη Ξυλούρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή