Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 07:50
A- A A+

Την πιθανή λήψη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους Παλαιστινίους πρότεινε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου αποσαφήνισε τη θέση του Ισραήλ, μετά τη διαφωνία που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την επέκταση των ισραηλινών οικισμών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάϊντεν.

Ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι, είπε από τη Μόσχα όπου βρίσκεται, ότι ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στην Κλίντον «για να συνεχίσουν τη συζήτησή της περασμένης Παρασκευής». Πρόσθεσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν για να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα. «Θα εξετάσουμε τις απαντήσεις του πρωθυπουργού», κατέληξε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Κρόουλι ανακοίνωσε επίσης ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, θα επισκεφθεί την περιοχή το Σαββατοκύριακο για να συναντηθεί τόσο με τον Νετανιάχου όσο και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή