Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θέλουμε απλώς δηλώσεις, αλλά έμπρακτη ευρω-στήριξη

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 12:57
A- A A+

Επικριτικός απέναντι στη στάση της ΕΕ απέναντι στην ελληνική οικονομική συγκυρία εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του στη βρετανική Guardian, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν θέλει ρητορική υποστήριξη, αλλά πρακτικά μέτρα.

«Είμαστε απογοητευμένοι. Δε θέλουμε απλώς δηλώσεις (από τις χώρες της ευρωζώνης) και ρητορική υποστήριξη, αλλά πρακτικά μέτρα που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο των κερδοσκόπων, θα μειώσουν τα spreads και θα επαναφέρουν τα επιτόκια σε φυσιολογικά επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δε μου αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Δεν πιστεύω ότι έχουμε εχθρούς, αλλά δεν βλέπω συνεργάτες και φίλους σε μια Ένωση που θα έπρεπε να έχει στοιχειώδη αλληλεγγύη», τόνισε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ακόμα πως «το σημερινό κόστος δανεισμού έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία μας».

«Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα αρχίσουν να καταρρέουν και άλλες χώρες», εκτίμησε και κατέληξε: «Υπάρχει ακόμη χρόνος για να ληφθούν αποφάσεις που θα μας αποτρέψουν από το τραγικό στάδιο όπου θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή