ΣΥΝ: Είμαστε διακριτή τρίτη δύναμη στην αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 15:48
A- A A+

Συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι «το αυτοδιοικητικό επίπεδο δεν είναι ευθεία αντανάκλαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο ΣΥΝ σε αυτές τις εκλογές πήγε πολύ καλά. Δεν θριαμβολογούμε. Είμαστε διακριτή τρίτη δύναμη στην αυτοδιοίκηση, με κρίσιμη και ουσιαστική παρουσία. Ο μη απομονωτισμός μας, η απόρριψη πολιτικών συμμαχιών σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα και Υπερνομαρχία, η πρόταξη των αυτοδιοικητικών κριτηρίων και η πολιτική συσπείρωσης των δυνάμεων της Αριστεράς, επιδοκιμάστηκαν από τον ελληνικό λαό.

Σε ότι αφορά το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα δύο συμπεράσματα συνάγονται:

- Η κυβερνητική πολιτική προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι αγρότες, τα μεσαία στρώματα και νοικοκυριά, οι νέοι, βιώνουν την δύσκολη κι άδικη πραγματικότητα μιας καθημερινότητας, που βρίσκεται σε απόσταση από την κυβερνητική ρητορεία.

- Το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής ευνοεί την επιδίωξη της Ν.Δ. να εμφανίζεται ως η μόνη εναλλακτική λύση, παρά το γεγονός ότι πρεσβεύει την αυθεντική νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή