Αποχώρησαν ΔΑΣ - ΠΑΜΕ από το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 20:14
A- A A+

Αποχώρησαν από τις εργασίες του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, ασκεί κριτική στις ομιλίες του προέδρου της ΓΣΕΕ, του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ-ΕΤUC) Τομ Τζένγκινς, του Πρωθυπουργού και των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων, οι οποίοι, όπως αναφέρει «στήριξαν τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε.», ενώ καταγγέλλεται νόθευση της αντιπροσωπευτικότητας του συνεδρίου.

«Η νομιμοποίηση δεκάδων νόθων συνέδρων από την επιτροπή πληρεξουσίων και την πλειοψηφία των συνέδρων επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ ότι το 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι ένα συνέδριο στήριξης της στρατηγικής και των απαιτήσεων του κεφαλαίου, απόκρυψης των ευθυνών της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ένα συνέδριο πλαστών συσχετισμών, ένα συνέδριο εχθρικό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΔΑΣ.

«Αποχωρούμε από αυτή την παρωδία και συντεταγμένα πάμε στους χώρους δουλειάς στους εργάτες - εργάτριες για να συζητήσουμε μαζί τους και να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις για να προετοιμάσουμε τους νέους αγώνες μπροστά στο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή