Η ώρα των «αιωνίων»

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 09:10
A- A A+

Ντέρμπι «αιωνίων» σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στο ΟΑΚΑ (Novasports 1), που είτε βγάζει πρωταθλητή -τον Παναθηναϊκό- τέσσερις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, είτε βάζει του Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.

«Πράσινοι» εναντίον «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, σε μια αναμέτρηση απΆ αυτές όχι τόσο καθοριστική, όσο αναμενόταν όταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος πέρσι το καλοκαίρι, αλλά σίγουρα σημαντικότατη και γεμάτη συναισθήματα. Συναισθήματα, που οι φίλοι και των δυο ομάδων είχαν να νιώσουν χρόνια. Του Ολυμπιακού πως για πρώτη φορά από το 1997 παίζουν σε ντέρμπι και ενώ είναι το μεγάλο αουτσάιντερ για το πρωτάθλημα και του Παναθηναϊκού το ακριβώς αντίθετο. Φαβορί λίγο πριν το τέλος.

Κοινός παρανομαστής, πάντως, και τον δυο ομάδων ο αποκλεισμός τους αυτή την εβδομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αγωνίζονταν. Η ήττα στο τέλος από τη Μπορντό των Πειραιωτών και η παράδοση άνευ όρων του «τριφυλλιού» στη Σταντάρ Λιέγης αναμένεται με τον τρόπο τους να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Κυρίως, πάντως, σε βαθμό ελλείψεων, αφού και οι δυο ομάδες έφυγαν «λαβωμένες» από την Ευρώπη.

Στον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να υπολογίζουν στο Γιόσου Σαριέγκι, που υπέστη τράβηγμα στον δεξί δικέφαλο, αφήνοντας την ομάδα του με έναν μόλις κεντρικό αμυντικό και ανατρέποντας τελείως τα πλάνα του Νίκου Νιόπλια, που πλέον θα γυρίσει πιθανότατα τον Κώστα Κατσουράνη στην άμυνα στο πλάι του Ματίας Μπιάρσμιρ. Στα αριστερά της οπισθοφυλακής θα αγωνιστεί ο Σεντρίκ Καντέ, ενώ δεξιά ο Λουκάς Βύντρα.

Μπροστά στα χαφ Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνης, ενώ μια θέση θα διεκδικήσει ο Σιμάο και ο Νίνης. Αν ο Σιμάο προτιμηθεί, είναι πιθανό ο Νίνης να βρεθεί στα δεξιά της επίθεσης αντί του Σαλπιγγίδη, που για τη συγκεκριμένη θέση έχει τον πρώτο λόγο. Αριστερά θα παίξει ο Λέτο και στην κορυφή ο Σισέ. Στο τέρμα ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Στον αντίποδα, η απουσία της τελευταίας στιγμής ακούει στο όνομα Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός πονούσε από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης και η συμμετοχή του στην αποστολή του Ολυμπιακού κάθε άλλο παρά σίγουρη ήταν. Τελικά δεν τα κατάφερε.

Από άποψη τακτικής, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Αντώνης Νικοπολίδης. Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος το κεντρικό δίδυμο της άμυνα, πλαισιωμένο στα αριστερά από τον Ραούλ Μπράβο και στα δεξιά από τον Βασίλη Τοροσίδη. Λεντέσμα ή Γιάννης Παπαδόπουλος στα χαφ μαζί με Μαρέσκα και Στολτίδη. Στην επίθεση Λούα Λούα και Ντάτολο στα άκρα και στην κορυφή Μήτρογλου.

Κατάμεστο θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο από 65.000 φίλους του Παναθηναϊκού, που εξάντλησαν τα εισιτήρια του μεγάλου ντέρμπι μόλις σε πέντε ώρες από τη στιγμή κυκλοφορίας του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίσθηκε ο Γιώργος Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας, που είχε διευθύνει και το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις