Στο Ισραήλ ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 11:56
UPD:11:59
A- A A+

Στο Ισραήλ έφθασε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή.

Ο κ. Μίτσελ θα συναντηθεί σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η πολιτική οικοδόμησης της κυβέρνησής του στην Ιερουσαλήμ είναι «η ίδια με αυτή που ισχύει στο Τελ Αβίβ», επαναλαμβάνοντας την άρνησή του για οποιοδήποτε πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας στην πόλη.

«Η πολιτική οικοδόμησης στην Ιερουσαλήμ είναι ίδια με αυτή που ισχύει στο Τελ Αβίβ», ανέφερε χαρακτηριστικά στους υπουργούς του λίγο πριν από το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.

«Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε στην Ιερουσαλήμ, όπως το κάνουμε εδώ και 42 χρόνια», υπογράμμισε.

Επεσήμανε ακόμη, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, ότι εξήγησε τις θέσεις του με επιστολή του προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία του είχε ζητήσει εξηγήσεις για το σχέδιο κατασκευής νέων εβραϊκών κατοικιών στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή