Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 06:13
UPD:10:36
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα Νερού η σημερινή.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, όπου θα συμμετάσχει στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο πρώτο θα συζητηθούν οι στόχοι της νέας στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και η κλιματική αλλαγή. Στο δεύτερο θα συζητηθεί η κατάσταση στην Αϊτή και τη Χιλή, το θέμα του Αφγανιστάν, καθώς και θεσμικά θέματα της Ε.Ε., όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

* Στη Κρήτη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας με τους υφυπουργούς Γιάννη Μαγκριώτη και Νίκο Σηφουνάκη και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, Σέργιο Λαμπρόπουλο, Γιάννη Οικονομίδη και Σωκράτη Κάτσικα, όπου θα επισκεφθούν και τους τέσσερις νομούς του νησιού και θα έχουν συναντήσεις και επαφές για τις αναπτυξιακές υποδομές της Κρήτης.

* Επίσκεψη στην Πάρνηθα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων της περιοχής και για τα μέτρα πρόληψης, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

* Κλιμακώνουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία από σήμερα το φυλάκων φρούρησης του εξωτερικού φυλακών.

* Στις 9 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Athens Technology (0,8 χλμ. Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου) η έναρξη των εργασιών ημερίδας του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΔΕΕ) και της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής με θέμα: «Διοικητική Μεταρρύθμιση: Δυνατότητες και Προοπτικές». Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ. κλινικές εξετάσεις παιδο-οδοντιατρικής μαθητών της Α' τάξης του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, στο πλαίσιο προγράμματος πρόληψης στοματικής υγείας που διοργανώνει ο Δήμος Μεσολογγίου σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Στις 11:30 π.μ. στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, κλινικές εξετάσεις παιδο-οδοντιατρικής, παιδιών ROMA.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. κλειστό το τμήμα του περιφερειακού δρόμου που ενώνει την οδό Βερίτη με τα ΣΟΑ στη Χίο, λόγω δοκιμαστικών παρελάσεων εν όψει της 25ης Μαρτίου.

* Στις 9:30 π.μ. στον πολυχώρο «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός) ημερίδα προβληματισμού για την αειφορία των υδατικών πόρων και την κοινωνική και οικονομική διάσταση του νερού, διοργανώνει η ΕΥΔΑΠ με τίτλο: «Νερό! Ενας αέναος κύκλος» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

* Στις 10 π.μ. στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, συνάντηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

* Στις 10:30 π.μ. σύσκεψη της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, τον νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Χρήστο Τρυφιάτη, τον πρόεδρο της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών, Δημήτρη Μεταξά, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρη Πουλικογιάννη, τον πρόεδρο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών και Καταστημάτων, Σταύρο Κασιδιάρη, τον πρόεδρο της Ενωσης Εργοληπτών Αμμοβολών Χρωματισμών, Βασίλη Κανακάκη, τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργο Κασιμάτη, τον πρόεδρο της Ενωσης Σιδηροβιοτεχνών Επισκευαστών Πλοίων, Γιώργο Μπαλκάμο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ναυπηγοξυλουργικών Εργασιών, Λάζαρο Σαντουριάν και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξυγίανσης. Μανώλη Τσακαλάκο, με θέμα τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας Totyu Mladenov.

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας των νοσηλευτών προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

* Στις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo ημερίδα για τη «Δευτερογενή Συσκευασία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα», στο πλαίσιο της έκθεσης SYSKEYASIA 2010.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Γλύκα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών με τους νοσηλευτές.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα δεχθεί τη νέα ηγεσίας της Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα, με επικεφαλής τον επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγο, Κωνσταντίνο Κασαπάκη.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Γιώργο Βλάχο.

* Στις 12:30 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας με θέμα τον ευρωπαϊκό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ-Επιστροφές αιτούντων άσυλο προς την Ελλάδα»».

* Στη 1 μ.μ. συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, για το σχέδιο νόμου για την ανήλικη παραβατικότητα και το δίκτυο προστασίας του παιδιού σε κίνδυνο.

* Στη 1 μ.μ. στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η 8η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Intercontinental», ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στο Greece Investment Summit.

* Στις 4:30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», η έναρξη του Women In Business Forum 2010: Η Ανερχόμενη Γυναικεία Οικονομία, που διοργανώνει η Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

* Στις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα συνάντηση του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτή Α Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκου, με τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα: «Την πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή».

* Στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά ο Πέτρος Γαϊτάνος και η Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά συμπράττουν σε μια μοναδική συναυλία - ύμνο στη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσία του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 6:30 μ.μ. στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» (Πειραιώς 254, Ταύρος), εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για την παρουσίαση του διαδικτυακού κόμβου «Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού».

* Στις 6:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. στο παράρτημα του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Περάματος (Λ. Ειρήνης 219), BazaArt διοργανώνει ο ΔΗΠΟΠ με τη συμμετοχή των τμημάτων ζωγραφικής-κεραμικής-κοσμήματος.

* Στις 7 μ.μ. στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» (Πειραιώς 254, Ταύρος), εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για την παρουσίαση του προγράμματος: «Γενεαλογίες και Προφορική Ιστορία».

* Στις 7 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) η παρουσίαση του βιβλίου της Καλλιόπης Βλάχου με τίτλο: «Τότε στην Προύσα που είχαμε ζωή» από τις εκδόσεις Ιωλκός.

* Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων «Κ. Χατζάκος» τιμητική εκδήλωση για τους δύο φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μενέλαο Παμπουκίδη και Στέλιο Αλεξανδράκη, και τη μονόλεπτη ταινία τους: «Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος για το Νερό», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, από τη ΔΕΥΑΚ του Δήμου Κουφαλίων.

* Στις 7 μ.μ. στην Πάτρα (κτίριο Λαδόπουλου), συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάτρας.

* Στις 7 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» το πλαίσιο του εορτασμού της 184ης επετείου από την ηρωϊκή έξοδο του Μεσολογγίου, με θέμα:« Φως που πατεί χαρούμενο Τον Αδη και τον Χάρο» και ομιλητή τον καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστου Τζούλη. Στην συνέχεια η πρόεδρος της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου, φιλόλογος Ελενα Ζαβιτσανάκη θα κάνει παρουσίαση με θέμα: «Μεσολόγγι: Πηγή έμπνευσης για λληνες και Φιλέλληνες ζωγράφους».

* Στις 7:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) εκδήλωση-συζήτηση της θεματικής παιδίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Πρόγραμμα σταθερότητας και εκπαίδευση» και ομιλητές τους: Γιάννη Δραγασάκη, Απόστολο Δεδουσόπουλο και Αγέλλικα Σαπουνά.

* Στις 7:30 μ.μ. στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» (Πειραιώς 254, Ταύρος), η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για την παρουσίαση της νέας έκδοση του ΙΜΕ: «Εφεσσος-Ιστορία και Αρχιτεκτονική».

* Στις 8 μ.μ. στο Δήμο Καρδαμύλων στη Χίο, η τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δήμου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) η μουσική παράσταση με τίτλο: «ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ», η οποία είναι αφιερωμένη στην Εαρινή Ισημερία και φιλοξενείται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ιδιαίτερη αυτή μουσική εκδήλωση φέρει την υπογραφή του συνθέτη κου Αλέξανδρου Χάχαλη, ενώ με την φωνή της «ντύνει» την παράσταση η σοπράνο κυρία Μαρία Κανελλοπούλου. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» (Πειραιώς 254, Ταύρος), θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Μίλητος, Πριήνη – Στα χνάρια του Ελληνισμού», εμπνευσμένο από την ιστορία και βασισμένο στην εικονική αναπαράσταση των δύο πόλεων της Μικράς Ασίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή