ΟΙΕΛΕ: Βολές κατά των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για τις μισθολογικές μειώσεις

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 17:34
A- A A+

«Δούρειο ίππο» για το πέρασμα των μισθολογικών μειώσεων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) την απόφαση του Συνδέσμου ιδρυτών ελληνικών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, να περικόψουν τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών των σχολείων τους.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχ. Κουρουτός τόνισε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι εάν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μείωση, είναι δυνατό να συμπαρασύρει όλες τις συλλογικές συμβάσεις των Νομικών Προσώπων του ιδιωτικού τομέα με αναφορά στα μισθολόγια του Δημοσίου για τον καθορισμό των ελάχιστων αποδοχών των εργαζομένων, που καθορίζουν τις αποδοχές χιλιάδων άλλων εργαζομένων στη χώρα μας.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι «ορθώς το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να πέσει στην παγίδα των ιδιοκτητών: Θεωρεί το νομικό πλαίσιο σαφές και επαρκές και γι' αυτό διέταξε τα περιφερειακά του όργανα να προβούν στον κατά νόμον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων που υποβάλλονται στις 25 κάθε μήνα και να ενεργήσουν ό,τι προβλέπει ο νόμος, εάν διαπιστώσουν μειώσεις».

Η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχει ζητήσει την επαγρύπνηση των εκπαιδευτικών προκειμένου με την εξουσιοδότησή της να ασκήσει αγωγές κατά των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που θα παραβούν το νόμο. «Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα καθορίσει και τις συνδικαλιστικές της ενέργειες», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή