Γ. Καρατζαφέρης: Προσπάθεια του έθνους, όχι του Παπανδρέου

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 21:07
UPD:23:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Την ανάγκη στήριξης των προσπάθειών της κυβέρνησης, διότι πρόκειται για «προσπάθεια του έθνους, όχι του Παπανδρέου» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, επικρίνοντας τη ΝΔ για τη μέχρι τώρα στάση της.

Η Ελλάδα δεν επιβιώνει αν δεν δανειστεί και ο δανεισμός γίνεται πιο δύσκολος, το θέμα είναι αν συμπαραστέκεσαι σε αυτή την προσπάθεια ή αν γυρίσεις την πλάτη, σημείωσε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως το ζήτημα είναι το ναι ή το όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανείς που να το θέλει: «Ερχεται από μόνο του, δεν πάει ο κ. Παπανδρέου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άσκησε επίσης κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στα υπόλοιπα κόμμα, σημειώνοντας ότι δεν πρότειναν καμία λύση για την εξεύρεση 10 δισ. ευρώ και με ποιο επιτόκιο γιατί - όπως είπε - αυτό είναι το θέμα, «η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν δανειστεί». Και το θέμα είναι, όπως είπε, αν συμπαραστέκεσαι σε αυτή την προσπάθεια ή γυρίζεις την πλάτη.

«Καλωσόρισε» δε τον κ. Σαμαρά γιατί μετά από τρεις μήνες «αυτολογοκρίθηκε» - όπως ο ίδιος είπε - και αντιλήφθηκε τα πραγματικά περιστατικά, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, επί τρεις μήνες κατηγορούσε η ΝΔ τον ΛΑΟΣ για «δεκανίκι» και «λαγό» του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν την Πέμπτη πρόκειται στις Βρυξέλλες να συναντήσει τον κ. Γκρουέφσκι.

Ανέφερε ακόμη ότι η χθεσινή εμπλοκή με τα τούρκικα πολεμικά δεν έχει σχέση με καμία άλλη και πως η «¶γκυρα επιζητά ένα θερμό επεισόδιο για εσωτερική κατανάλωση. Πρέπει να είναι εξαιρετικά τεταμένη η προσοχή της Ελλάδας μήπως βρεθούμε σε κανένα στρίμωγμα τύπου Ιμίων» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή