ΗΠΑ : Νέα έκκληση των αρχών στον σκοπευτή που απειλεί τώρα παιδιά

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 08:09
UPD:10:02
A- A A+

Μία νέα έκκληση μέσω των τηλεοπτικών δικτύων, για να σταματήσει τη φονική δράση του, απηύθυνε χθες βράδυ ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Τσαρλς Μουζ, στον ελεύθερο σκοπευτή που έχει δολοφονήσει 10 ανθρώπους στην ευρύτερη περιφέρεια της αμερικανικής πρωτεύουσας από τις αρχές Οκτωβρίου.

Στο μήνυμά του ο Μουζ ενημερώνει τον δολοφόνο ότι η αστυνομία εξέτασε τις εναλλακτικές λύσεις που θίγει σε επιστολή του κι αποφάσισε πως δεν πρέπει να τις μεταδώσει στα ηλεκτρονικά μέσα, όπως είχε ζητήσει, εν τούτοις παραμένει ανοιχτή «να συζητήσει μαζύ σας για τις εναλλακτικές λύσεις που ζητήσατε».

«Είναι σημαντικό αυτό να γίνει δίχως να πληγεί κάποιο άλλο άτομο», τον παρότρυνε ο Μουζ. «Είπατε πως πρόκειται για κάτι πέρα από την απλή βία», υπενθύμισε.

Οπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μουζ, ο μανιακός δολοφόνος προειδοποίησε με επιστολή του προς την αστυνομία, πως τα παιδιά δεν είναι ασφαλή από το όπλο του σε οποιοδήποτε μέρος της Ουάσιγκτον. «Τα παιδιά σας δεν είναι ασφαλή σ'οποιοδήποτε μέρος κι οποιαδήποτε στιγμή», αναφέρεται στο τμήμα από την επειλητική επιστολή του σκοπευτή που διάβασε ο Μουζ στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος τόνισε πως η απειλή αυτή ήταν διατυπωμένη στο υστερόγραφο μίας μεγαλύτερης επιστολής, της οποίας το γενικότερο περιεχόμενο αρνήθηκε να αποκαλύψει.

Η μερική δημοσίευση της επιστολής του δολοφόνου σκοπευτή πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το 13ο κτύπημά του από τις 2 Οκτωβρίου, το οποίο προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 35χρονου οδηγού λεωφορείου, πατέρα δύο παιδιών, στο Σίλβερ Σπρινγκ του Μέρυλαντ, 20 χλμ. νοτίως της Ουάσιγκτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή