Κολομβία: Δύο ομήρους απελευθρώνουν οι FARC

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 09:08
A- A A+

Tους δύο πρώτους ομήρους στρατιώτες θα απελευθερώσουν το Σάββατο οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), μόλις ο στρατός διακόψει προσωρινά τις επιχειρήσεις του στην περιοχή που έχει οριστεί για την παράδοσή τους, ανακοίνωσε η Πεδιάδ Κόρδοβα, μέλος της Γερουσίας, η οποία μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις.

Οι FARC θα παραδώσουν στην Κόρδοβα και στον Ερυθρό Σταυρό, που θα φθάσει στην περιοχή με βραζιλιάνικα ελικόπτερα, τους δύο από τους 24 αστυνομικούς και στρατιώτες που κρατά ως ομήρους.

«Ολα είναι έτοιμα ώστε ο Ερυθρός Σταυρός να επικοινωνήσει με τη Βραζιλία και η επιχείρηση απελευθέρωσης να γίνει το Σάββατο», ανέφερε η Κόρδοβα σε μήνυμά της μέσω του Twitter.

Οι όμηροι, Πάμπλο Εμίλιο Μονκάγιο, που είναι όμηρος των ανταρτών τα τελευταία 12 χρόνια, και Χοσέ Ντανιέλ Κάλβο, επρόκειτο να απελευθερωθούν πριν ένα χρόνο αλλά η παράδοσή τους καθυστέρησε εξ αιτίας των διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης του προέδρου ¶λβαρο Ουρίμπε σχετικά με τους όρους που έθεταν οι αντάρτες.

Οι FARC έχουν απελευθερώσει και άλλους ομήρους στο παρελθόν, ελπίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες θα άνοιγαν το δρόμο για διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, κάτι που δε συνέβη ποτέ υπό τον Ουρίμπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή